Opskriften på godt ægteskab: Kvinden skal være glad

Opskriften på det gode ægteskab går gennem kvinden og hendes evne til at være tilfreds med arrangementet, viser ny forskning
Ny forskning fra Rutgers Universitet har nemlig fundet en af opskrifterne på et godt ægteskab, og det skal findes i tilfredsheden hos kvinden.
Ny forskning fra Rutgers Universitet har nemlig fundet en af opskrifterne på et godt ægteskab, og det skal findes i tilfredsheden hos kvinden. Colourbox

Jeres ægteskab går godt. I hygger jer, elsker hinanden og enes fint, så du er faktisk ret tilfreds. Ja ligefrem lykkelig for jeres forhold og er ikke i tvivl om, at det skal være jer to resten af livet. Helt så rosenrødt behøver det ikke at være, men føler du dig tilfreds, så er der stor sandsynlighed for, at I forbliver sammen.


Ekspert: Dit parforhold er ikke dårligt, bare fordi I ikke har sex. Læs mere på q.dk


Ny forskning fra Rutgers Universitet har nemlig fundet en af opskrifterne på et godt ægteskab, og det skal findes i tilfredsheden hos kvinden, skriver sciencedaily.com.

-Jeg tror, det kommer ned til, at når en kvinde er tilfreds med sit ægteskab, så gør hun meget mere godt for manden, hvilken afstedkommer en positiv effekt på hele deres liv, siger sociologi professor på School of Arts and Science, Deborah Carr om resultaterne.

Godt ægteskab lig med godt liv
en glad kvinder giver altså en glad mand. Undersøgelserne viser også, at der er en tæt forbindelse mellem ægteparrets følelser omkring deres ægteskab og den tilfredshed, de har med deres liv generelt.

-For begge parter var det at være i et godt ægteskab forbundet med en større tilfredshed og glæde ved livet, siger Deborah Carr, som har studeret resultaterne af forskningen indgående og sammenlignet med andet materiale på området.

Disse faktorer afgør, om dit parforhold er lykkeligt. Læs mere på femina.dk


Hun ser, at kvinders lykke især afhænger af mandens fysiske tilstand, men at manden godt kan være tilfreds, selvom kvinden ikke er helt på toppen. Men er hun til gengæld træt af tingenen derhjemme, så blive han det også hurtigt, fordi hun dermed ikke gør livet nemmere eller behageligt for ham, og det er som regel først her, at tingene begynder at skride for manden.

Skrider tingene på hjemmefronten, så går det ud over livskvaliteten og psyken og det er derfor vigtigt for begge parter, at deres ægteskab er vellykket og godt, hvis de vil opretholde et tilfredsstillende liv, forklarer Deborah Carr.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.