Opsang fra politiboss: "Vi er presset til det yderste"

Landets betjente knokler for at få enderne til at mødes. Men midt i en historisk flygtningekrise er dansk politi hårdt presset, lyder det fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.
Hvis ikke betjentene skal bukke under for et stort pres, må der prioriteres benhårdt i, hvilke opgaver politiet skal løse, advarer Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.
Hvis ikke betjentene skal bukke under for et stort pres, må der prioriteres benhårdt i, hvilke opgaver politiet skal løse, advarer Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Foto: Sophia Juliane Lydolph / Scanpix

Siden terrorangrebet i februar har dansk politi været hårdt presset for at få enderne til at mødes. Mens flygtninge fortsat strømmer ind, bliver presset på betjentene kun værre, advarer Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet.

- Det er jo et politi, der er presset til det yderste. Det fortæller alt vores overarbejde jo med al ønsket tydelighed. Den pose penge, politiet fik efter terrorangrebet, er der ikke den store begejstring for. Vores folk vil holde fri nu, siger Claus Oxfeldt.

Overarbejde og udskudt ferie

De lange, uforudsigelige dage rammer betjentenes familieliv, advarer politiformanden.

- Når man arbejder 60-70 timer om ugen i 10 dage i træk efterfulgt af kun én fridag, så er det svært at få tingene til at fungere i hjemmet. Samtidig har man udskudt ferien for flere, som skulle have afviklet den inden 1. maj. Enderne hænger simpelthen ikke samme, mener Claus Oxfeldt.

Benhårde prioriteringer

På grund af den komplicerede situation med de mange flygtninge, er der ingen nem vej ud af problemer, erkender Claus Oxfeldt.

- Der er jo kun den ene mulighed, at man må prioritere benhårdt i opgaverne. Det vil sige, at der er opgaver, som man ellers må forvente bliver løst i et retssamfund, som ikke bliver løst. Det er desværre løsningen på den korte bane. På den lange bane skal der ansættes flere politifolk, for som det er nu, flytter man bare rundt på et underskud, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.