Oprørte forældre: Flygtninge i pædagog-jobs bliver ikke kontrolleret

To syriske flygtninge, som er ansat i praktik i en børnehave på Frederiksberg i København, har skabt stærk debat blandt forældrene i børnehaven.
Er det en god eller dårlig ide at have flygtninge i praktik i institutioner, hvis man ikke kan indhente en børneattest? Det vil formand for Børneudvalget i Frederiksberg kommune Karsten Lauritsen nu undersøge.
Er det en god eller dårlig ide at have flygtninge i praktik i institutioner, hvis man ikke kan indhente en børneattest? Det vil formand for Børneudvalget i Frederiksberg kommune Karsten Lauritsen nu undersøge. Foto: Scanpix arkiv

Der er opstået heftig debat blandt forældrene i Børnehuset Louisegården på Frederiksberg i København.

Årsagen er, at ledelsen i børnehaven har ansat to syriske flygtninge i praktik, uden at det har været muligt at undersøge de nyansattes baggrund.

Det skriver Ekstra Bladet.

Institutioner i Danmark skal ellers indhente børneattester, der dokumenterer, at en nyansat pædagogisk medarbejder ikke har begået overgreb mod børn.

Men overfor Ekstra Bladet bekræfter Rigspolitiet, at det i praksis er umuligt, når det gælder flygtninge, fordi man ikke kan indhente papirerne fra de lande, de flygter fra.

Beskyldninger om racisme

På grund af de nye udenlandske ansatte holdt forældrene i Børnehuset Louisegården en uformel afstemning, der viste at 83 procent var bekymrede, skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med en af forældrene.

–Det kørte ud på et plan, hvor folk ikke kunne finde ud af at holde en ordentligt takt og tone eller se på essensen, der var sikkerhed omkring børnene. I stedet kom det til at handle om, hvorvidt man var racist, siger forælderen.

Formand vil undersøge området

Formand for Børneudvalget i Frederiksberg kommune Karsten Lauritsen (R) har tiltro til ledelsen i Børnehuset Louisegården, men har samtidig sat en undersøgelse i gang hos flygtningemyndighederne, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg har bedt min forvaltning om at undersøge, hvad flygtningemyndighederne undersøger i forhold til flygtningenes historik i deres hjemland, om deres historik bare er helt blank, så snart de kommer hertil, og hvis det forholder sig sådan, må vi jo i kommunen tage stilling til, om det er en god eller dårlig ide at have flygtninge i praktik i institutioner, siger han.

Ekstra Bladet har foretaget en stikprøve, der ifølge avisen viser, at der lige nu er 91 flygtninge i virksomhedspraktik i danske vuggestuer, børnehaver eller SFO’er.

Se mere om undersøgelsen her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.