Oprørsk fagboss: Er vi bare skakbrikker?

Formanden for OAO (Offentlig Ansattes Organisationer) Stat, Flemming Vinther, advarer nu partierne på Christiansborg om at reducere statsansatte til brikker i et politiske spil om statslige arbejdpladser.
- Regeringen har lovet, at udflytninger skal ske efter grundig analyse, og der hvor det giver mening. Det vil vi holde regeringen op på! lyder det fra Flemming Vinther.
- Regeringen har lovet, at udflytninger skal ske efter grundig analyse, og der hvor det giver mening. Det vil vi holde regeringen op på! lyder det fra Flemming Vinther. Foto: Scanpix/arkiv

De statsansatte må ikke blive bønderne i Christiansborg-partiernes politiske skak-spil om udflytning af statslige arbejdspladser.

Det mener formand for OAO (Offentlig Ansattes Organisation) Stat, Flemming Vinther.

I debatten om at flytte statslige styrelser fra København til provinsen er Flemming Vinther positiv over for et politisk behov for at styrke landets yderområder. Han ser også gerne en udbygning af både IT-struktur og infrastruktur.

- I OAO Stat er vi heller ikke religiøse i forhold til, at arbejdspladser kun kan ligge i hovedstaden, men vi bliver nødt til at råbe op, når statslige arbejdspladser – og deres medarbejdere – bliver reduceret til bønder i et skakspil mellem regeringen og de øvrige partier på Christiansborg, skriver Flemming Vinther i en kommentar til Avisen.dk.

Grelle eksempler

Han mener, at man har set grelle eksempler fra både forsvaret og fra Skat, hvor en flytning har betydet store og langvarige kompetencetab.

Samtidig mener Flemming Vinther, der også er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), at der er eksempler på, at en flytning medfører, at en betragtelige del af arbejdstiden pludseligt går med transport til og fra møder.

- Regeringen har lovet, at udflytninger skal ske efter grundig analyse, og der hvor det giver mening. Det vil vi holde regeringen op på! Hvis man mener det alvorligt med god arbejdsgiveradfærd og en effektiv offentlig sektor, må man også acceptere, at man bliver nødt til at behandle sektoren og dens medarbejdere med respekt og omtanke og ikke bare som brikker i et politisk spil, skriver Flemming Vinther.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.