Oprør i Skagen: Jamen, de har jo revet Klaus Rifbjergs hus ned!

Får en entreprenør sin vilje, så vil Kandestederne ændre sig. Blandt andet er der planer om at sælge Kokholms Hotel som luksussommerhus.
Stod det til grundejerne i Kandestederne sydvest for selve  Skagen, så skal bygninger som afdøde Klaus Rifbjergs fritidshus bevares. Her ses den afdøde forfatter ved sit hus i 1981. Huset er nu jævnet med jorden. 
Stod det til grundejerne i Kandestederne sydvest for selve  Skagen, så skal bygninger som afdøde Klaus Rifbjergs fritidshus bevares. Her ses den afdøde forfatter ved sit hus i 1981. Huset er nu jævnet med jorden. 
Foto: Palle Hedemann/Scanpix/arkiv

Sommergæsterne i Skagen er i oprør. De kan ikke forstå, at en entreprenør fra Aalborg kan rive den afdøde forfatter, Klaus Rifbjergs hus i Kandestederne ved vestkysten af Skagen Odde ned.

Men det er sket. Og et nyt hus er undervejs. Indtil videre er der støbt en kælder.

Det skriver BT.

Klaus Rifbjergs hus lå som et vartegn på toppen af klitten, men nu er det pist væk, som BT skriver.

Kandestederne forvandles

I det hele taget er der en forvandling i gang i Kandestederne, som nogle, ifølge BT, mener, er ved at vende op og ned på det hele.

Entreprenør Jørgen Enggaard fra Aalborg har ikke kun fat i skødet på Klaus Rifbjergs efterladte hus og grund, han er også medejer af badehotellerne Hjorths Badehotel og Kokholms Hotel, som er omdrejningspunktet for områdets omkring 150 sommer- og fritidshuse.


Her ses Kokholms Hotel (tv) og Hjorths Hotel (th). Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv

Der skal restaureres

Det er almindelig kendt, at de to hoteller længe har trængt til en restaurering. Således har Peter Jensen, direktør for Ruths Hotels i Skagen by og som sammen med sin familie driver de to hoteller i Kandestederne, ifølge BT gjort ejerne klart, at hotellerne bliver nød til at blive gjort tidssvarende for et køre dem videre.

Men beboerne i det attraktive sommerhus-område 15 kilometer sydvest fra selve Skagen er vant til, at der tages vare på de ofte ikoniske kunstnerboliger, som Anchers Hus og Drachmanns Hus.

Således har grundejerforeningen i Kandestederne i en årrække kæmpet mod en plan, som blandt andet gik ud på at udstykke et antal grunde foran de to badehoteller.

Den plan blev opgivet og i stedet er det planen at sælge 19 grunde som ligger placeret i det eksisterende sommer­husområde - og således ikke foran hotellerne.

Hotel skal være sommerhus

En fortrolig kilde siger desuden til BT, at salget skal skaffe otte millioner kroner til renovering af Hjorths Hotel samt bygning af en ny værelsesfløj.

Kokholms Hotel skal så frasælges som luksussommerhus og ventes at kunne indbringe omkring fire millioner kroner.

Det hele afhænger af kommunens godkendelse, men grundejernes kvababbelser stopper ikke der.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.