Opretter jobcenter til katte: Her er forklaringen

Arbejdsformidling til katte - det lyder da helt skørt. Men der er en god grund.
Det kan bestemt betale sig at arbejde for denne kat. Et job kan nemlig betyde forskel mellem liv eller død. Se hele videoen i bunden af artiklen.
Det kan bestemt betale sig at arbejde for denne kat. Et job kan nemlig betyde forskel mellem liv eller død. Se hele videoen i bunden af artiklen. Foto: Screendump / Facebook.

I Danmark er vi efterhånden vant til at høre, at "det skal kunne betale sig at arbejde".

Men har du overvejet, om det princip også bør gælde vores firbenede venner?

I USA har dyreværnsorganisationen SpokAnimal for flere år siden startet et jobformidlingsprogram for katte, skriver dyresiden The Dodo. Mere end 1.700 katte har siden 2009 været tilknyttet programmet, som matcher katte med potentielle arbejdsgivere i form af landbrug, som er plaget af mus og andre skadedyr.

Det lyder måske fjollet, men for kattene handler det om mere end blot en karriere. Mange herreløse voksne katte bliver nemlig hvert år aflivet, så for kattene kan et job som musefænger redde deres liv.

Fra arbejdsløs til karriere-kat

Kattene er både neutraliseret og vaccineret, når de sendes ud på deres nye arbejdsplads, så initiativet fører ikke til flere uønskede kattegraviditeter.

Jobformidlingen er en succes for både kattene og de museplagede landmænd. De eneste, der er knap så begejstrede for initiativet, er - sandsynligvis - musene.

I videoen kan du se et eksempel på en stolt kat, der er kommet ud af arbejdsløshed og har fundet sin helt rette hylde - og landmandsfamilien, som har taget deres nye medarbejder (eller familiemedlem) til sig.

SpokAnimal C.A.R.E. is on a mission to save as many cats as possible. Find out how they're helping ferals get a second chance at life.

Opslået af The Animal Rescue Site på 9. marts 2016

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.