Opråb til danskerne: Drop drømmen om den perfekte familie!

Lad nullermændene ligge, vælg de nemme løsninger i køkkenet, og nyd i stedet at være sammen. Familie-ekspert Charlotte Højlund giver dig tip til at skrue ned for ambitionerne i børnefamilien.
Som familie bør I droppe alle jeres egne krav om et flot og rent hjem og hjemmebagte boller hver dag. Lev livet - på den 'sjuskede' måde!
Som familie bør I droppe alle jeres egne krav om et flot og rent hjem og hjemmebagte boller hver dag. Lev livet - på den 'sjuskede' måde! Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, Udeoghjemme.dk, Aller Media

Føler du ikke, at jeres familieliv kan leve op til de forestillinger, du har haft, og ser du konstant på Facebook og Instagram, at andre tilsyneladende har det mere idyllisk og hyggeligt end jer? Så er det på tide at slippe glansbilledet. Det giver stress og gavner på ingen måde jeres relation i familien.

- Nogle gange kan Facebook og andre medier godt gøre én meget træt. Det sker, når man konstant bombarderes med opdateringer og artikler om, hvordan et rigtigt familieliv skal se ud. For slet ikke at tale om de mange indlæg med de absolut skønneste ideer til børneværelset, haven, køkkenet og så videre, hvor alle kan føle sig godt tilpas, forklarer Charlotte Højlund, der er forfatter og foredragsholder om familielivet.

I er gode nok: Se en video-hyldest til fædre på Udeoghjemme.dk

Hjemmets tilstand giver os pres

Det er måske især hjemmets udseende, der er med til at give især mødrene stress, for det kan næsten være umuligt at leve op til de billeder, der findes i medierne og på de sociale medier af den slags.

(artiklen fortsætter under boksen)

Se også:

- Vi glemmer nemt, at for langt de fleste familier er tid (og penge) den største mangelvare, og hvis vores hjem altid skal se perfekt ud, er der hverken tid eller energi til det vigtige: At være sammen på en måde, der er dejlig for alle – uanset mængderne af vasketøj, sko i gangen og opvask på køkkenbordet.

Sådan skal du IKKE reagere, hvis dit barn bliver mobbet: Se mere på Udeoghjemme.dk

Sådan skruer du ned for ambitionerne og indretter dig familievenligt:

  • Bo Bedre-hjemmet passer ikke til børnefamilien, medmindre man har virkelig mange penge til at indrette det og kan betale nogen for at holde det. Ellers vil der blive sagt for meget nej og brugt for meget tid på, at alt ser pænt ud på overfladen.
  • Tag de lette løsninger – bare en gang i mellem. Kager kan købes, og selv pølsehorn kan man købe færdige lige til at lune i ovnen, og så er den tid sparet, og dine børn undgår en stresset mor, som vrisser og mangler overskud til at rumme dem. Det skal ikke være hjemmelavet for at være godt.
  • En rengøringsdame er dyr i et almindeligt husholdningsbudget, men hun kan nærmest skabe lykke, fordi I som par undgår diskussionerne om rengøringen, samt det frigiver tid til jer som familie i weekenderne, hvor I kan lege i stedet for at gøre rent.
  • Lad nullermændene ligge en dag ekstra, hvis du ikke har tid til at fjerne dem. De løber ingen steder, og børnene vil hellere have din tid, end at du løber sur rundt og fægter med en støvsuger.
  • Indret med plads til både voksne og børn, så du ikke behøver at passe på sarte møbler, hvilket kan give ekstra mange irettesættelser til børnene og skabe yderligere konflikter. Det er rarere at være i et hjem, hvor der er plads og tid til samvær, leg og kærlighed, end at bo flot, hvor man ingenting må.

Læs om Lise-Lottes søn Robert, der blev drevet i døden af sine plageånder i denne uges Ude & Hjemme. Se mere på Udeoghjemme.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.