Oppositionsparti: Vi har vundet præsidentvalg

Talsmand for oppositionspartiet APC erklærer at sejren er i hus ved præsidentvalget i det afrikanske land.
Nigerianere fejrer den forventede sejr ved præsidentvalget - som ikke er bekræftet - til oppositionslederen Muhammadu Buhari.
Nigerianere fejrer den forventede sejr ved præsidentvalget - som ikke er bekræftet - til oppositionslederen Muhammadu Buhari. Foto: Jerome Delay/AP/AP

Præsident Goodluck Jonathan har tabt præsidentvalget i Nigeria - lyder det fra rivalen.

- Jeg føler mig meget sikker, mange tak, siger oppositionslederen Muhammadu Buhari på et spørgsmål om valgsejren.

En talsmand for Buharis oppositionsparti, APC, erklærede tidligere tirsdag, at Buhari har vundet valget. Han kalder valgsejren, som ikke er bekræftet, historisk.

- Det er første gang i Nigeria, at en siddende regering bliver stemt fra magten alene med demokratiske midler, siger talsmanden Lai Mohammed.

- Det nigerianske folk har erobret magten.

De første meldinger fra valgstederne mandag lød, at der var dødt løb mellem den afgående præsident Jonathan og Buhari.

Talsmanden ser ingen grund til bekymring over, om Jonathan vil erkende sit nederlag.

- Han har sagt adskillige gange, at han vil slippe magten, hvis han blev stemt ud ved et fair og frit valg, siger Lai Mohammed.

Goodluck Jonathan har været præsident siden 2010, og Muhammadu Buhari har tidligere har stået i spidsen for et militærregime i landet efter et kup i 1983.

Muhammadu Buhari siger nu, at han er blevet demokrat.

I de fem år Goodluck Jonathan har stået i spidsen for Afrikas mest folkerige land, har Nigeria været plaget af korruption, og den afgående politiske ledelse har ikke formået at bekæmpe islamisterne i Boko Haram - tværtimod.

Boko Haram har vundet terræn det seneste år i den nordøstlige del af landet, og gruppen har de seneste måneder også angrebet i nabolande.

For at snuppe sejren i første valgrunde skal en kandidat ud over flest stemmer også have mindst 25 procent støtte i to ud af tre af landets 36 stater og i hovedstadsområdet.

Ellers følger en anden valgrunde.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.