Ophedet tv-duel: "Du pynter dig med lånte fjer, Thorning"

Bølgerne gik højt i torsdag aftens tv-duel, Topmødet på TV2, mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).
- Du har det med at fare vild i tallene, Lars Løkke Rasmussen, siger Thorning.
- Du har det med at fare vild i tallene, Lars Løkke Rasmussen, siger Thorning. Foto: Keld Navntoft/arkiv/Scanpix

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen beskyldte i tv-duellen på TV 2 torsdag aften igen Helle Thorning-Schmidt (S) for at have brudt en stribe løfter.

Denne gang gjaldt det natur og miljø:

- Du har nået en tredjedel af de mål, du satte sidst, sagde Lars Løkke Rasmussen, der afviste, at han svigtede løfter på området som statsminister.

- Jeg tror ikke, du kan finde eksempler, som man kan med denne regering, hvor man stikker én retning ud før valget og går i en helt anden retning efter valget, sagde han.

Farer vild

Lars Løkke Rasmussen gengav senere i et eksempel om statslige arbejdspladser en historie i valgkampen, men skyndte sig at tilføje "det ved jeg jo ikke, om er rigtigt."

Helle Thorning-Schmidt var ikke sen til udnytte situationen til at minde tv-seerne om Panorama-sagen med udtalelsen:

- Du har det med at fare vild i tallene, Lars Løkke Rasmussen.

Pynter dig med lånte fjer

Få minutter senere diskuterede Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt vækst og økonomi, og her gik de to statsministerkandidater for alvor til hinanden. Lars Løkke Rasmussen brugte flere gange ordet løftebrud og fik også nævnt "de 12 minutter".

- Jeg ved godt, at danskerne bliver utålmodige, hvis vi begynder at mundhugges og skændes, men du pynter dig med lånte fjer, sagde Lars Løkke Rasmussen ligeledes i en debat om, hvem der kan tage æren for at styre Danmark ud af den økonomiske krise.

- Hvis der er noget, der var et eksperiment, så var det dig, der stillede dig op i sidste valgkamp, sagde han.

Lempet udlændingepolitik

Lars Løkke Rasmussen sagde også om regeringens udlændingepolitik:

- Regeringen har lempet udlændingepolitikken.

- Vi giver tilsagn om asyl i ni ud af 10 tilfælde. I resten af Europa giver man tilsagn i omkring omkring halvdelen af tilfældende. De skal vi kigge på, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Skal vi lave en aftale?

Statsminister Helle Thorning-Schmidt opfordrede til en fælles aftale om udlændingepolitikken:

- Jeg kan ikke beskrive, hvor glad det ville gøre mig, for det betyder noget for danskerne, at vi ikke diskutere det hele tiden, sagde hun.

Løkke tvivler dog på en aftale:

- Jeg tror, det betyder noget, at vi løser problemerne, siger Lars Løkke Rasmussen, der efterlyser svar på, om Thorning vil sætte De Radikale uden for døren, når der skal indgås en aftale om udlændingepolitikken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.