Op til drabsforsøg på sosu: Vold og trusler eskalerede på bosted

Arbejdstilsynet modtog ti anmeldelser om vold og trusler fra beboere på bostedet Visborggaard alene i 2015.
Dorte Kathrin Pedersen blev forrige lørdag forsøgt kvalt på sit arbejde på bpstedet Visborggaard.
Dorte Kathrin Pedersen blev forrige lørdag forsøgt kvalt på sit arbejde på bpstedet Visborggaard. Foto: Privat

Drabsforsøget på social- og sundhedsassistent Dorte Kathrin Pedersen forrige lørdag skete efter længere tids eskalering af vold og trusler på bostedet Visborggaard i Hadsund. Det viser en aktindsigt fra Arbejdstilsynet, skriver Fagbladet FOA.

Alene i 2015 modtog Arbejdstilsynet ti anmeldelser om vold og trusler fra beboere på bostedet Visborggaard. I de første fire måneder af 2016 er der allerede tikket to anmeldelser ind. Derudover har der været fire episoder med vold eller trusler, som endnu ikke er registreret, oplyser talsperson Knud Erik Petersen fra bostedet til Fagbladet FOA. Til sammenligning var der nul anmeldelser i 2014 og 2013 og kun ganske få de foregående år.

"Alle fire episoder den seneste tid har været med beboeren, der forsøgte at kvæle min kollega Dorte. Ud over den episode er to andre blevet jagtet - den ene med en gaffel, den anden er blevet lovet tæsk. Beboeren har også truet med at skære min halsen over på mig," siger Knud Erik Petersen.

Arbejdsmiljørepræsentant og social- og sundhedsassistent Dorte Kathrin Pedersen fortæller, at personalets grænser er rykket mere og mere. Hun har haft flere samtaler med sine kolleger om arbejdsmiljøet.

"Siden januar er det blevet værre og værre, og særligt de seneste par måneder har vi gået i konstant beredskab," siger hun til Fagbladet FOA.

Tallene fra Arbejdstilsynet bekræfter et generelt billede af en voldsom udvikling, mener FOAs formand Dennis Kristensen.

"Vi ser resultatet af, at man nedlægger senge i psykiatrien, så folk i stedet kommer i botilbud, hvor der ikke er de samme muligheder for at behandle. Der er noget rivende galt med, hvilke borgere man giver hvilke tilbud i dag," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.