Ondt i maven og forstoppelse? Sådan bliver du problemet kvit

Drop svesker og kaffe når du ikke kan komme af med tingene på toilettet. Der findes et meget bedre trick, som på kort tid vil hjælpe dig på vej.
Foto: Scanpix

Døjer du også ind imellem med en træt mave, som ikke vil komme ordentlig i gang?

Så har du sikkert prøvet alverdens ting som stærk morgenkaffe, svesker, store mængder fiber, helsekost og alverdens andre gode råd. De hjælper ikke altid.

Men studier fra Journal of General Internal Medicine viser, at du selv kan gøre en hel del for at sætte maven i gang. Det kræver dog, at du tør gøre noget, der kan virke lidt grænseoverskridende.

Du skal simpelthen trykke dig selv på det lille område, som er placeret mellem dine ædlere dele og anus. Ja, det lyder ikke speciel rart, men det skulle altså være et område, som når det får massage, vil sætte gang i det hele, skriver Women's Health.

Gravide har gjort det længe

Forskerne bag studiet forklarer, at især mange kvinder lider af træg mave, og de har været interesseret i at finde en naturlig måde at afhjælpe det problem på.

Forskerne har taget udgangspunkt i, at mange gravide faktisk bliver rådet til at trykke eller røre netop dette område regelmæssigt for at opnå bedre afslapning og mindre risiko for at gå i stykker under fødslen.

Nu viser det sig så, at det også kan hjælpe dig med et bedre toiletbesøg.

Under forsøgene til studiet blev en større gruppe mennesker, der alle led jævnligt af forstoppelse, delt op i to grupper. Den ene gruppe gjorde som de fleste og spiste mange fibre og den anden forsøgte sig med massage. 

Massage-gruppen meldte efterfølgende tilbage, at det var et hit. En stor andel følte, at de nu nemmere kunne slappe af og komme af med tingene, og hele 82 procent ville fortsætte med at gøre det i fremtiden. 

Så sidder du derhjemme med en oppustet mave og er lidt tilstoppet, er det måske værd at give dette lidt anderledes råd en chance. Der er ingen bivirkninger og det skader ikke.   

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.