Omstridt vagtfirma svarer igen: Ingen løndumping her

Vagtfirmaet Alliance Security svarer nu igen på beskyldninger om løndumping hos vagtfolk på statens område.
Vagtfirma, som Staten benytter, afviser løndumping.
Vagtfirma, som Staten benytter, afviser løndumping. Foto: Scanpix/Arkiv

Fagforeningen for vagt- og sikkerhedsfunktionærer har beskyldt virksomheden for løndumping.

Politikere fra venstrefløjen har kritiseret, at virksomheden udfører vagtopgaver for staten. 

Og i sidste uge oplyste finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) så, at han har bedt Moderniseringsstyrelsen om at lave en undersøgelse af de ansattes løn- og arbejdsvilkår.

Men nu svarer sikkerhedsfirmaet Alliance Security Services, som udfører vagtopgaver i en række statslige institutioner, igen på de gentagne beskyldninger om løndumping.

I en pressemeddelelse fremhæver Alliance Security Services, at virksomheden har indgået "en fuld lovlig overenskomst" med Krifa.

"Det betyder, at medarbejderne er garanteret en fair lønindtægt for det arbejde, de udfører," skriver de i pressemeddelelsen.

Lønforskel på 26 procent

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes fagforening, VSL, på baggrund af lønsedler fra en tidligere ansat i virksomheden har konstateret, at lønnen ligger hele 26 procent lavere end den løn, man får på VSL's overenskomst.

Men Krifa-overenskomsten er en mindstelønsoverenskomst og kan derfor ikke sammenlignes med en normallønsoverenskomst, lyder modsvaret fra Alliance Security Services.

- Mange af vores medarbejdere i Alliance Security Services A/S er ikke ansat på en kontrakt baseret på mindstelønnen. Ligesom mange andre virksomheder, så aftaler vi løn ud fra det princip, at lønnen afhænger af medarbejderens funktion, erfaring, kompetence og relation til Alliance Security Services A/S, siger Henrik Franck, direktør i Alliance Security Services, i pressemeddelelsen.

Er arbejdsklausulerne overholdt?

Moderniseringsstyrelsen vil nu gå i gang med en undersøgelse af anklagerne om løndumping. Det centrale element er her, om vagtfirmaet lever op til kravene i de såkaldte arbejdsklausuler på det statslige område.

Arbejdsklausulerne kræver, at leverandører og underleverandører ikke må give deres ansatte dårligere løn- og arbejdsvilkår end den mest repræsentative overenskomst på samme område.

Hos VSL er formand Peter Jørgensen ikke i tvivl om, at virksomheden har et problem i forhold til arbejdsklausulerne.

- Reglerne lægger op til, at virksomheder,  som staten bruger, skal følge den overenskomst, der er repræsentativ i branchen. Og da der kun er vores overenskomst, så burde Alliance Security rette sig efter vores. Ikke efter noget der ligger 26 procent under, udtalte Peter Jørgensen til Avisen.dk i oktober.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.