Omstridt advokat idømt 60 dages fængsel

Advokaten for forsvarsadvokat Hans Boserup vil forsøge at få landsrettens afgørelse prøvet i Højesteret.
Hans Boserup blev i byretten idømt 60 dages fængsel og fik frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år. Han ankede dommen til landsretten.
Hans Boserup blev i byretten idømt 60 dages fængsel og fik frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år. Han ankede dommen til landsretten. Foto: Casper Dalhoff/Polfoto

Den sønderjyske advokat Hans Boserup har ikke fået noget ud af at anke en dom til Vestre Landsret.

Landsretten har onsdag idømt ham samme straf, som han fik i april i Retten i Sønderborg.

Han er blevet idømt 60 dages fængsel og har derudover fået frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed i to år.

69-årige Hans Boserup er blandt andet blevet kendt skyldig i at have afgivet falsk vidneforklaring i en straffesag mod en af hans tidligere klienter, hvilket overrasker forsvarer Mette Grith Stage dybt.

- Jeg er virkelig seriøst overrasket over, at han blev kendt skyldig i at afgive falsk vidneforklaring. Alt afhænger af øjnene, der ser. Han udtrykte, hvordan han opfattede det, siger hun.

Vidneforklaringen blev afgivet i december 2014, hvor Boserup som vidne i en sag beskrev, at to betjente havde kastet en tiltalt ned på gulvet under en straffesag i oktober 2013.

Men betjentene har afvist, at den tiltalte overhovedet var nede på gulvet i retslokalet, og Boserups forklaring strider også mod to andre vidneberetninger. Derfor mener landsretten, at Boserup løj i retten i 2014.

Mette Grith Stage mener modsat, at afgørelsen helt klart burde have set anderledes ud. Og det er efter hendes opfattelse urimeligt, at Boserups lange karriere som advokat skal ende på denne måde.

- Han har kæmpet for borgerne i over 40 år og har haft flere end 4000 sager. Det sidste ord er ikke sagt i denne sag, lyder det fra Mette Grith Stage, som vil forsøge at få sagen for Højesteret og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Hans Boserup var også tiltalt for at have videresendt politiakter fra verserende straffesager i to tilfælde.

I byretten blev han frikendt for det ene tilfælde, hvilket han også blev i landsretten. Anklageren valgte helt at droppe det andet tilfælde, som derfor udgik fra sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.