Område i Norge isoleret efter store jordskred

Ingen er kommet noget til, men hovedfærdselsåren E6 er blokeret efter massive jordskred i Troms i Nordnorge.
Politiet fik de første oplysninger om jordskreddene søndag morgen klokken 02.51.
Politiet fik de første oplysninger om jordskreddene søndag morgen klokken 02.51. Foto: www.colourbox.com/free

Flere store jordskred i det nordlige Norge har blokeret hovedvej E6 gennem landsdelen. Ingen mennesker er kommet noget til i forbindelse med jordskreddene, der ifølge politiet skete på øde strækninger, skriver nyhedsbureauet NTB.

Blokeringen af hovedfærdselsåren gennem landsdelen betyder, at trafikanter må ud på en omvej på mange hundrede kilometer ind gennem Finland for at komme rundt om den spærrede vejstrækning.

Det norske vejdirektorat oplyser, at E6 ikke vil blive åbnet søndag og sandsynligvis heller ikke mandag. Det vil få konsekvenser for folk, der skal på arbejde. De bliver nødt til at benytte en rute på 600 kilometer via Finland eller omkring syv timers køretid.

Geoteknikere fra Statens Vegvesen er på stedet for at vurdere, om der er risiko for nye jordskred. En endelig vurdering ventes i løbet af søndag.

Politiet fik de første oplysninger om jordskreddene søndag morgen klokken 02.51.

Alarmen førte til, at en kilometerlang strækning langs kysten blev evakueret. Tre personer fra tre husstande blev evakueret, men ved 10-tiden søndag kunne to af dem vende hjem igen.

Området er tyndt bebygget, og mange af husene er fraflyttet.

Ud over den blokerede vej har jordskreddet også revet flere kajer og en moler med sig i havet langs strækningen. Store landmasser er havnet i vandet.

En helikopter fra Hovedredningssentralen Nord-Norge har overfløjet området for at lede efter mulige tilskadekomne eller savnede.

Kystvagtskibet Senja er ankommet til Sørkjosen for at deltage i arbejdet med at undersøge området og sikre genstande.

Der er kommet utrolig meget regn i Nordtroms i det seneste døgn, og meteorologerne havde udsendt advarsler om skredfare og risiko for oversvømmelser.

Angivelig er jordskreddene sket kun halvanden kilometer fra Sokkelvik, hvor ni personer omkom ved et stort skred for 56 år siden.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.