Om "ondskabsfuld" sengepraktik: I bad selv om det

De partier, der stemte for reformen af fleksjob og førtidspension, har selv bedt kommunerne sende borgere ud i uhyrlige arbejdsprøvninger. Det skriver Enhedslistens Finn Sørensen i et svar til Liberal Alliances Henrik Dahl, der har kaldt kommunernes forvaltning "ondskabsfuld."
Kronisk syge Hanne Frederiksen blev sendt i arbejdsprøvning med sin seng. Det har fået politikere fra både den ene og den anden fløj til at reagere.
Kronisk syge Hanne Frederiksen blev sendt i arbejdsprøvning med sin seng. Det har fået politikere fra både den ene og den anden fløj til at reagere. Foto: Privatfoto

Hvor er det moralske kompas hos dem, der forvalter loven?

Sådan spurgte Liberal Alliances Henrik Dahl i kølvandet på Avisen.dk's historie om kronisk syge Hanne Frederiksen, der blev sendt praktik, selvom hun er sengeliggende på grund af smerter.

Dahl kaldte det "ondskabsfuldt" at forvalte loven på dem måde.

Men det har Henrik Dahls parti skam selv været med til at bede de kommunale forvaltninger om, mener socialordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen.

Han kan ikke se, der er så meget at at være overrasket over. For den lov, som samtlige partier, undtagen Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte for, var klar i spyttet:

"Det stod jo højt og tydeligt, at formålet var at færre skulle have førtidspension, at folk i stedet skulle i flere arbejdsprøvninger og ressourceforløb - til en lavere ydelse, og at det skal være "åbenlyst formålsløst" at iværksætte arbejdsprøvninger for at folk kan få tilkendt førtidspension, og der blev ikke sat nogle grænser for, hvad kommunerne kan tvinge folk ud i," skriver han i et Facebook-svar til Henrik Dahl.

Han mener, at både Liberal Alliance og de andre partier, der stemte for, selv har presset kommunerne ud i at handle som de gør:

"Se nu i øjnene, at kommunerne gør hvad I bad dem om, og støt Enhedslisten i at den lov skal laves om, så kommunerne ikke får mulighed for at mishandle folk på den måde. Det får du mulighed for at gøre, når vi kommer i gang med arbejdet i folketinget, for det stiller Enhedslisten forslag om, stol trygt på det."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.