Om ministerrokaden: "Er det jobrotation?"

Kan en ny beskæftigelsesminister betyde nye tiltag for ledige og dagpengeaftaler? Avisen.dks læsere både raser og håber.
Karen Hækkerup overdrog fredag Justitsministeriet til Mette Frederiksen. Hun gav den nye minister en fangetransport i Lego med. 
Karen Hækkerup overdrog fredag Justitsministeriet til Mette Frederiksen. Hun gav den nye minister en fangetransport i Lego med.  POLFOTO/Lars Krabbe

"Så byttes der gaver igen, jobrotation igen igen."

Sådan lyder en af reaktionerne fra Avisen.dks læsere efter fredagens ministerrokade.

Justitsminister Karen Hækkerup dropper Christiansborg til fordel for en karriere som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Mette Frederiksen (S) overtager posten som justitsminister, og gruppeformand for Socialdemokraterne Henrik Dam Kristensen skal passe biksen i Beskæftigelsesministeriet.

LÆS OGSÅ: S-veteran i spidsen for dagpenge og ledige

Og de udskiftninger får blandet modtagelse blandt Avisen.dk's læsere. For kommer der til at ske ændringer for ledige og dagpenge med en ny minister i spidsen?

"Det er en ny politik, der er brug for. En ny minister gør ingen forskel - desværre."

"Intet, ingenting, ikke en skid," lyder dommen fra flere læsere.

Fødderne solidt plantet i den jyske muld

Men selvom regeringens politik får hård medfart, så er der stadig håb blandt nogle læsere.

"Satser på, at Henrik Dam har sine fødder solidt plantet i den jyske muld og udviser noget menneskelighed, og rent faktisk agter at gøre noget for alle dem, der i disse år simpelthen falder ud af systemet! Det er så forkert i mine øjne," skriver Jeannette.

Fra 1978 til 1986 var Henrik Dam Kristensen landpostbud i Vorbasse. Og den erfaring kan måske trække i en ny retning.

"Med hans baggrund kan man da håbe på, han har en anelse mere forståelse for de helt almindelige lønmodtageres kvaler ved ledighed. Lad os krydse fingre!," håber Annette.

Minister på dagpengesats?

Ministerrokaden er den 8. rokade i Helle Thorning-Schmidts regerings levetid på tre år.

"Sagde nogen jobrotation? Så er det vel også til 80 procent af dagpengesatsen," skriver Johnny på Avisen.dks facebookside.

”Nu må Henrik Dam Kristensen da snart have prøvet alle taburetterne!”, lyder det fra Ruth.

Henrik Dam Kristensen har haft flere ministerposter gennem årene. I denne regeringsperiode har han været transportminister.

I Nyrup-regeringen i 1990erne var han Fødevareminister, Socialminister og Landbrugs- og Fiskeriminister.

Mink til Mette F

Traditionen tro skal den afgående og nye minister give hinanden gaver.

Den afgående justitsminister Karen Hækkerup gav Mette Frederiksen et halstørklæde i mink og en fangetransport i lego. Hun fik en liter mælk retur fra den nye justitsminister.

Og netop afskedsreceptionerne får læseren Ulla til tasterne:

"Jeg tænker: Hvor mange skattekroner går der egentlig til: Velkommenchampagne, farvelchampagne, velkommenbuffet og farvelbuffet?".

Tidligere på dagen præsenterede statsminister Helle Thorning-Schmidt de to nye ministre. Her jokede hun selv med de mange ministerrokader.

"Jeg er nødt til at grine lidt af mig selv. Jeg siger hver, gang at det bliver den sidste, og det mener jeg. Jeg har været glad for mine ministre hele vejen igennem," siger Helle Thorning-Schmidt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.