KAOS MED KÆRESTEPENGE

Om igen: Enhedslisten vil have ny gennemgang af kærestepenge-sager

Københavns Kommune gennemgik i foråret 1700 sager om kontanthjælp og betalte 22,8 millioner kroner tilbage til fejlramte kærestepar. Nu kræver Enhedslisten bunken tjekket igen for en ny type fejl.
Københavnske kærestepar viser deres kærlighed med hængelåse på Bryggebroen. Kærestepar, hvor den ene er på kontanthjælp, har haft det svært i København. Op mod 1000 par har indtil nu fået penge efterbetalt, fordi der var fejl i kommunens sagsbehandling.
Københavnske kærestepar viser deres kærlighed med hængelåse på Bryggebroen. Kærestepar, hvor den ene er på kontanthjælp, har haft det svært i København. Op mod 1000 par har indtil nu fået penge efterbetalt, fordi der var fejl i kommunens sagsbehandling. Privat

Bunken med sager om kærestepar på kontanthjælp skal gennemgås én gang til. Det kræver Enhedslisten i borgerrepræsentationen i København som reaktion på dagens artikel i Avisen.dk.

En borger i København har fået medhold i, at kommunen i strid med loven trak ham i kontanthjælp med tilbagevirkende kraft, da hans kæreste blev pålagt at forsørge ham.

- Vi har straks stillet spørgsmål til borgmesteren om,  hvorvidt den samme fejl er sket i andre sager, siger Ninna Hedeager Olsen, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten.

Fejlen skete, da loven i 2014 blev ændret, så kærestepar skal forsørge hinanden ligesom ægtefæller, hvis en af parterne kommer på kontanthjælp.

Fandt ikke fejl om gennemgang

Christian Danvill, der har klaget, fik først en afgørelse fra Københavns kommune om, at han og hans kæreste var omfattet af reglerne den 23. januar 2014. Alligevel blev der trukket i hans kontanthjælp med virkning fra 1. januar, hvor loven var trådt i kraft.

Københavns Kommune gennemgik i foråret over 1.700 sager om kærestepenge for fejl, og efterbetalte over 22,8 millioner i kontanthjælp til 982 fejlramte par.

Men fejlen om kontanthjælpen, der blev trukket med tilbagevirkende kraft, blev ikke fundet, før Christian Danvill selv klagede over det i sommer.

Derfor mener Enhedslisten, at samtlige borgere, der blev pålagt forsørgelsespligt i København i januar 2014, skal have gennemgået deres sager.

- Det skal ikke være op til den enkelte borger at klage for at få sine penge, hvis der er sket fejl. Vi mener, at forvaltningen selv skal tage sagerne op, og tilbagebetale, hvis det viser sig, at det er systematiske fejl, siger Ninna Hedeager Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.