Om flygtninge-pres: "Vi står over for et ragnarok-scenarium"

Presset fra strømmene af flygtninge, der søger mod Europa er enormt og det kan ende i et decideret "ragnarok-scenarium," siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær.
Alene i juli måned har over 100.000 flygtninge forsøgt at komme ind i EU. Presset er udtryk for en "permanent" udfordring, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Alene i juli måned har over 100.000 flygtninge forsøgt at komme ind i EU. Presset er udtryk for en "permanent" udfordring, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Foto: Alkis Konstantinidis, Scanpix

Mens antallet af flygtninge og migranter, der søger mod Europa, er historisk stort, kollapser de politiske institutioner, der hidtil har håndteret flygtningestrømme. Fællesskabet i EU og de internationale konventioner er under stigende pres, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Vi styrer derfor imod et større sammenbrud, konkluderer Dansk Flygtningehjælps mangeårige generalsekretær, Andreas Kamm.

"Vi har en historisk ubalance mellem det kæmpehøje flygtningetal og migranter og så verdens kapacitet til at give dem beskyttelse og hjælp,"
siger Andreas Kamm:

"Vi risikerer, at modsætningerne mellem flygtninge og migranter på den ene side og lokalbefolkningerne på den anden går helt skævt og eskalerer, og i mine øjne står vi over for et decideret ragnarok-scenarium."

Han vurderer, at det nuværende flygtningepres er udtryk for en "permanent" udfordring, der ikke går væk, og anbefaler, at der udvikles helt nye redskaber, der kan håndtere og løse problemerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.