Om 27 suspenderede SAS-ansatte: "Folk er meget bekymrede"

Alle SAS' faggrupper indkaldes til møde i SAS efter konflikt. Sag om suspenderede ansatte ligger nu hos DI.
SAS har afvist at forhandle med de kabineansatte om de 27 suspenderede kolleger. Sagen ligger hos DI.
SAS har afvist at forhandle med de kabineansatte om de 27 suspenderede kolleger. Sagen ligger hos DI. Scanpix

Flyselskabet SAS vil ekstraordinært mødes med alle faggrupper. Ritzau erfarer, at SAS har indkaldt til et møde i hovedsamarbejdsudvalget tirsdag klokken 14.

Dermed vil SAS-ledelsen ikke blot mødes med piloters, stewardessers og stewarders faglige repræsentanter, men også andre medarbejdergrupper.

Indkaldelsen kommer i kølvandet på den næsten fire dage lange overenskomststridige strejke blandt kabinepersonalet, der mandag gik i arbejde efter trusler om at blive fyret.

Næstformand i CAU Jean Pierre Schomburg bekræfter, at fagforeningen er indkaldt til møde med SAS, men kan ikke sige noget om, hvad der er på dagsordenen.

SAS har afvist at forhandle med de kabineansattes fagforening, CAU, om 27 ansatte, der er suspenderet, fordi de ifølge SAS har presset kolleger til deltage i den overenskomststridige konflikt.

Ifølge Jean Pierre Schomburg er der en voldsom trykket stemning blandt de ansatte, der nu er tilbage i arbejde.

- Folk er meget bekymrede. 27 navngivne kolleger er suspenderede, men kan ikke få at vide, hvad det er, de har gjort, siger han.

SAS har ifølge de kabineansattes fagforening overgivet de 27 sager til arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri, der skal gennemgå hver enkelt sag.

- Vi har appelleret til ledelsen i SAS om, at vi skal have løst problemerne hurtigt, siger Jean Pierre Schomburg.

- Men vi er blevet oplyst, at sagerne ikke længere bliver håndteret internt i SAS. De er blevet overgivet til chefjuristerne i DI, og der kan gå helt op til 14 dage, før der er noget klar, siger han.

Fredag kom det frem, at kabinepersonale i løbet af dagen holdt vagt flere steder i lufthavnen for at overbevise de kolleger, der var på vej på job, om, at de skal støtte op ved at nedlægge deres arbejde.

SAS bad lufthavnens security om at fjerne de ansatte, sagde pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen til DR Nyheder.

Selskabet truede med fyringer, hvis de kabineansatte ikke genoptog arbejdet mandag middag. Det skete, efter at kabinepersonalet trodsede Arbejdsrettens pålæg søndag om at genoptage arbejdet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra SAS.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.