Olsen tog Kvist for at undgå rødt kort

Landsholdet var i fare for at blive reduceret til 10 mand mod USA, hvis William Kvist var blevet på banen.
William Kvist blev skiftet ud med Anders Christiansen for at undgå en evt. udvisning.
William Kvist blev skiftet ud med Anders Christiansen for at undgå en evt. udvisning. Foto: GREGERS TYCHO/POLFOTO

Midtbanespilleren William Kvist plejer at få noget nær fuld spilletid i landsholdets kampe, men sådan var det ikke onsdag aften i Aarhus.

I 3-2-sejren over USA blev Wigan-spilleren pillet ud i pausen og erstattet med Anders Christiansen (AC).

Årsagen til den tidlige udskiftning skyldtes ikke Kvists præstation, men i stedet at dommeren var tæt på at lange det røde kort ud til ham.

- Han havde fået gult kort og næste gang, så var det rødt, og så var der ingen grund til at tage chancer, siger landstræner Morten Olsen.

- Samtidig var det en testkamp, så vi ville måske senere prøve AC, men det skifte tog vi så i pausen, fortæller Olsen, der var godt tilfreds med William Kvists præstation.

- På mange områder. Han havde seks-syv minutter, hvor han ikke ramte en mand, men ellers var det ok.

William Kvist vurderer, at dommerlinjen i USA-kampen var noget anderledes end det, han oplever i den næstbedste engelske række, The Championship.

- Dommeren var lidt efter mig. Der var to situationer lidt efter hinanden, hvor jeg var William Kvist fra The Championship. Jeg tror ikke, at jeg havde fået gult kort i The Championship.

- Det ville være dumt at ryge ud med rødt kort i en træningskamp, så mon ikke Olsen tænkte, at nu tager vi ingen chancer og sætter i stedet en ny ind.

- Jeg har før spillet med gule kort, men det var som om, at en tackling eller et frispark mere ville resultere i et rødt kort, siger Kvist.

Landsholdet møder på søndag Frankrig i endnu en testkamp.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.