Olsen i tvivl om startplads til Bendtners

Landstræner Morten Olsen ved endnu ikke, om Nicklas Bendtner bliver klar til at spille mod Serbien.
Nicklas Bendtner overanstrengte sig ikke, da fodboldlandsholdet onsdag trænede i Helsingør. Holdet møder lørdag Serbien i EM-kvalifikationen.Her er det endnu uvist, om Bendtner overhovedet skal spille.
Nicklas Bendtner overanstrengte sig ikke, da fodboldlandsholdet onsdag trænede i Helsingør. Holdet møder lørdag Serbien i EM-kvalifikationen.Her er det endnu uvist, om Bendtner overhovedet skal spille. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Nicklas Bendtners lyskeskade er blevet nedtonet de seneste dage, og planen var, at den danske landsholdsangriber skulle træne fuldt med torsdag.

Men i den korte del af torsdagstræningen, som var åben for pressen og publikum, blev Bendtner igen sparet.

Mens de 22 andre i truppen frem mod lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien deltog i småspil med en bold i små firkanter, så løb Bendtner rundt og selvtrænede med den fysiske træner Jens Bangsbo.

Og direkte adspurgt, om Bendtner kan spille mod Serbien, var landstræner Morten Olsen langt fra klar i mælet:

- Jeg ved det ikke, nu må vi se.

I mandagens 2-1-sejr over Montenegro blev Bendtner pillet ud i pausen med lyskeproblemer, som nu har varet i en hel uge. Og Olsen er forsigtig med en vurdering af Bendtners helbred.

- Vi har de seneste to dage kigget meget individuelt på det, og Nicklas har været lidt ramt af en lyskeskade.

- Men for alle spillere gælder det om, at du ikke må gå ind til en kamp med undskyldninger oppe i dit eget hoved.

- Du må efter kampen heller ikke have undskyldninger for, at du ikke kunne præstere, siger Olsen.

Tidligere har Olsen sagt, at kun en helt fit Bendtner spiller mod Serbien, for ellers er der alternativer.

- Hvis vedkommende er gået ind til en kamp med en undskyldning om, at der mangler lidt og så videre, så er dette en kamp, hvor vi ikke kan gå ind med den undskyldning hverken før eller efter.

- Det er det bedste budskab. Der sidder en hel befolkning og kigger på dig, og kampen handler om at komme med til en slutrunde. Ellers har vi andre, der er klar, siger Olsen.

I kampen mod Montenegro var det Morten "Duncan" Rasmussen, som afløste Bendtner i pausen. Angriberne Yussuf Poulsen, Viktor Fischer og Lasse Vibe er andre muligheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.