Olsen har respekt for USA som testmodstander

Landstræner Morten Olsen ser frem til de kommende testkampe mod USA og Frankrig onsdag og søndag.
Morten Olsen ved aftentræningen, da landsholdet var samlet i Aarhus til træning inden venskabskampen mod USA på onsdag.
Morten Olsen ved aftentræningen, da landsholdet var samlet i Aarhus til træning inden venskabskampen mod USA på onsdag. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Efter flere måneder uden fodboldkampe er landstræner Morten Olsen ivrig efter at komme i gang, når USA er modstanderen i en testkamp i Aarhus onsdag aften.

Landstræneren har fulgt med i fodboldligaen Major League Soccer (MLS) i USA, som er blevet bedre og mere seværdig end tidligere.

- Det danske landshold har ikke spillet fodboldkampe siden november. USA har spillet to kampe mod Chile og Panama.

- Den amerikanske fodboldliga MLS er lige gået i gang. Der er i gennemsnit over 25.000 tilskuere til kampene, og til nogle af kampene i New York og Seattle har der været 60.000. Det er glædeligt, siger Olsen.

USA's landstræner Jürgen Klinsmann har udtaget mange spillere fra MLS samt fra Mexico, men også fra flere europæiske klubber - dog færre end tidligere.

- Profiler, som har spillet uden for USA, er vendt tilbage til MLS, fordi der er kommet flere penge og tilskuere i ligaen. Klinsmann havde nok hellere set, at spillerne var blevet i de europæiske klubber, påpeger Olsen.

- USA var jo med til VM, som vi ikke var. USA blev slået ud af Belgien. Og vi er glade for at blive matchet mod så godt et hold, lyder det fra landstræneren.

Tirsdag var hverken Lars Jacobsen eller Jakob Poulsen til stede, fordi begge er ramt af maveonde. Olsen vil dog ikke betegne dem som tvivlsomme.

- Lige nu har vi problemer med et par spillere, som ligger på værelserne med maveonde. Det drejer sig om Lars Jacobsen og Jakob Poulsen. Men mon ikke de bliver klar, siger Olsen.

Landstræneren fortalte også, at FCM-profilen Erik Sviatchenko får debut mod USA, mens også Christian Eriksen er med fra start i sin landskamp nummer 50.

Desuden starter Stephan Andersen i målet på bekostning af Kasper Schmeichel og Jonas Lössl.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.