Olsen Dyhr til Thulesen: Du løber fra dagpenge-aftale

DF-formand Kristian Thulesen Dahl løber fra den dagpengeaftale, som han indgik med SF under valgkampen, mener Pia Olsen Dyhr.
SF's partiformand Pia Olsen Dyhr raser på Twitter over Kristian Thulesen Dahl. 
SF's partiformand Pia Olsen Dyhr raser på Twitter over Kristian Thulesen Dahl.  Foto: Scanpix

SF-formand Pia Olsen Dyhr er langt fra tilfreds med, at Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl netop har indgået en dagpengeaftale med regeringen.

Under valgkampen indgik de to partiformænd nemlig en aftale om dagpenge. Den betød, at de to partier kun ville indgå i en politisk aftale på dagpengeområdet efter valget, hvis den ville indeholde en halvering af genoptjenings-perioden eller noget, der er bedre for dagpengemodtagerne.

Dansk Folkeparti har i dag indgået en aftale med Venstre og Socialdemokraterne, der blandt andet kommer til at indeholde tre karensdage, mens dimittendsatsen for nyuddannede vil blive sænket fra 82 til 78 procent.

Og det er at løbe fra aftalen, lyder det nu fra Pia Olsen Dyhr på Twitter.

- KTD (Kristian Thulesen Dahl, red.) løber fra aftalen m mig. Løftebrud. Ikke mange nye penge - og slet ikke 600-700 mio, som lovet. Ligeså ikke en halvering af genoptj!, skriver SF-partiformanden i et tweet.

Over for Ritzau uddyber SF-formanden:

- Det er brandærgerligt at forspilde en historisk chance for et mere solidarisk dagpengesystem på at flytte penge rundt mellem de arbejdsløse. De arbejdsløse kommer jo nu til at betale prisen for alt for små forbedringer, skriver hun i en kommentar.

- Dagpengeaftalen løser ikke hovedproblemerne i dagpengereformen. Alt for mange vil falde ud af dagpengesystemet, siger Pia Olsen Dyhr.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.