Olsen ærgrer sig over de mange landsholdsafbud

Morten Olsen fik mandag triste meldinger om, at hverken Pierre-Emile Højbjerg eller Jores Okore bliver klar.
Jores Okore (til højre) har mandag måttet melde afbud til landsholdets to testkampe i denne uge.
Jores Okore (til højre) har mandag måttet melde afbud til landsholdets to testkampe i denne uge. Foto: Scott Heppell/AP

Aston Villa-spilleren Jores Okore må også melde fra til fodboldlandsholdet med en skade og er ikke med i testkampene mod USA og Frankrig i denne uge, oplyser Jakob Wadland, pressechef i Dansk Boldspil-Union (DBU), mandag aften.

Okore har en hævelse i det ene knæ og er blevet skannet mandag. Konklusionen før mandagens træning i Aarhus var, at Okores skade er for slem til at spille lige nu.

- Okore er ude med en hævelse i knæet. Han når ikke at blive klar til kampene mod USA og Frankrig, siger Wadland.

Tidligere mandag er der også kommet definitivt afbud fra Pierre-Emile Højbjerg. Augsburg-spilleren, som er udlejet fra Bayern München, er ude med en ankelskade.

- Det ærgrer mig, fordi Pierre heller ikke var med mod Serbien sidste år. Der var han også skadet. Så det er spørgsmålet, om ikke han skal tilbage til Bayern München, for han spiller for mange kampe i øjeblikket, siger Olsen med et glimt i øjet.

- Højbjerg har også haft noget virus, og han har problemer med sin ankel. Og når skanningen har vist, at han ikke kan spille, så kan han ikke spille. Det ærgrer ham lige så meget som os andre, forklarer Olsen.

I forvejen må landstræneren se bort fra anfører Daniel Agger og Andreas Bjelland, og med Okores frafald bliver det et puslespil at finde frem til et nyt midterforsvar.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har nogle afbud. Men det er vi efterhånden lidt vant til.

- Vi skal finde nogle konstellationer. Til at starte med skal vi finde en ny central forsvarsduo mod USA.

- Jeg er gået lidt tilbage i tiden. Jeg har set, at Simon Kjær og Zanka i 2011 spillede mod Skotland i 35 minutter sammen. Resten har ikke spillet sammen, så der skal vi finde noget nyt til de her kampe, siger Olsen.

Også på målmandspositionen kan det være, at Olsen finder på noget nyt, fordi Leicester-målmanden Kasper Schmeichel først lige er kommet tilbage fra en skade, mens FC København-keeperen Stephan Andersen har spillet fast længe.

- Det har jeg ikke lagt mig fast på endnu. Kasper har et handicap, fordi han ikke har spillet så meget. Så det kigger vi på, siger Olsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.