OL-skandale: IOC-medlem anholdt for ulovligt billetsalg

Fremtrædende IOC-medlem er blevet anholdt under legene i Brasilien for ulovligt billetsalg.
Irlands IOC-medlem Patrick Hickey er blevet anholdt i Rio de Janeiro, hvor han er mistænkt for sin rolle i sag om ulovligt billetsalg.
Irlands IOC-medlem Patrick Hickey er blevet anholdt i Rio de Janeiro, hvor han er mistænkt for sin rolle i sag om ulovligt billetsalg. Foto: Steen Ole/Polfoto

Brasiliansk politi oplyser, at det irske medlem af Den Internationale Olympiske Komité Patrick Hickey er blevet anholdt.

Irske Patrick Hickey har angiveligt forsynet billethajer med OL-billetter til legene i Brasilien, og disse billethajer har så solgt billetterne videre til ekstra høje priser.

Det skriver britiske BBC, som refererer til brasilianske medier.

Sagen er opsigtsvækkende, fordi 71-årige Patrick Hickey står i spidsen for både den olympiske komité i Irland samt Den Europæiske Olympiske Komité (EOC).

BBC skriver, at Patrick Hickey blev anholdt få dage efter, at en person blev taget med 800 billetter.

Ifølge politiet forsøgte Hickey at tage flugten, da politiet kom for at anholde ham.

Brasilianske medier skriver ifølge BBC, at Patrick Hickeys anholdelse tilsyneladende har forbindelse til anholdelsen af landsmanden Kevin James Mallon, der blev arresteret på legenes åbningsdag.

Kevin James Mallon er direktør for virksomheden THG Sports, som er mistænkt for ulovligt at have videresolgt billetter til legene.

Det brasilianske politi beslaglagde i den forbindelse flere end 1000 af de eftertragtede billetter til legene i Brasilien.

Det brasilianske politi oplyste under et pressemøde kort efter legenes åbning, at virksomheden potentielt kunne have tjent knap 20 millioner kroner ved at købe billetterne billigt og sælge dem videre til overpris.

Det er ifølge Reuters ikke første gang, THG Sports er indblandet i en sag om ulovligt billetsalg.

I 2014 blev virksomhedens administrerende direktør tilbageholdt i Rio de Janeiro, fordi politiet mente, at han var en central figur i en "billetmafia", der opererede før og under verdensmesterskaberne i fodbold.

Ifølge Reuters har Patrick Hickeys søn været ansat hos THG Sports

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.