OL har sat fut i flere royale romancer

Flere royale kærlighedsforhold er startet, efter at parrene har mødt hinanden for første gang under de olympiske lege.
Siden det danske kronprinspar mødte hinanden til OL i 2000, har flere gange været tilskuere til sportsbegivenheden. Her ses de til OL i Athen i 2004.
Siden det danske kronprinspar mødte hinanden til OL i 2000, har flere gange været tilskuere til sportsbegivenheden. Her ses de til OL i Athen i 2004. Foto: Press Abaca/POLFOTO

Når de olympiske lege i Rio løber af stablen lige om lidt, vil der med stor garanti være royale tilskuere på sidelinjen til de mange konkurrencer. Men det er ikke kun sportsudøverne, der fanger de kongeliges opmærksomhed under legene - i flere tilfælde er kimen til en royal romance nemlig blevet lagt under OL.

Det danske kronprinspar fik for første gang øje på hinanden, da sportsmesterskabet løb af stablen i Sydney i september 2000. Efterfølgende gik der ikke lang tid, før kronprins Frederik måtte indse, at den dengang 28-årige Mary Donaldson havde taget ham med storm.

Efterfølgende har kronprinsen ifølge Hello! Magazine også skrevet i sin biografi "Frederik - Danmarks Kronprins", at mødet med kronprinsesse Mary var "kærlighed ved første blik".

16 år efter deres første møde ved de olympiske lege er det danske kronprinspar stadig sammen, og i maj måned kunne de fejre 12 års bryllupsdag. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er dog ikke det eneste royale par, hvis kærlighedshistorie startede ved OL.

Det svenske regentpar kong Carl Gustaf og dronning Silvia mødte hinanden for første gang, da OL i 1972 blev afholdt i München. Her skulle dronning Silvia arbejde som translatør, da hun talte hele fem sprog flydende.

Til trods for deres forskellige baggrunde forelskede parret sig hurtigt, og ifølge det britiske medie Hello! Magazine har kong Carl Gustaf efterfølgende beskrevet, at møde med dronning Silvia var helt specielt.

- Da jeg mødte hende for første gang, sagde det klik, og siden da har det fortsat med at klikke mellem os, har kong Carl Gustaf fortalt ifølge magasinet.

I 1972 begyndte amorinerne også at flyve i luften mellem den britiske prinsesse Anne og hestesportsmanden Mark Phillips. De to mødtes til de olympiske lege, hvor Mark Phillips vandt en guldmedalje for sin præstation til hest. Parret blev gift året efter og fik efterfølgende to børn. Ægteskabet mellem prinsesse Anne og Mark Phillips holdt dog ikke, og de blev skilt i 1992.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.