Okking-sag forarger læsere: "Føj for et samfund!"

Politikere og sundhedssektoren tages under behandling af læserne i kommentarerne på Facebook. En læser skriver "ønsker ikke selv at komme på plejehjem".
Jens Okking kom på plejehjem i 2012. Den gang fortalte han og sønnerne, Niels til højre og Mads til venstre, til TV2, at det var på eget initiativ og for, at give plads til en ny generation i det familiekollektiv de boede i sammen. Billedet her er fra sommeren 2008.
Jens Okking kom på plejehjem i 2012. Den gang fortalte han og sønnerne, Niels til højre og Mads til venstre, til TV2, at det var på eget initiativ og for, at give plads til en ny generation i det familiekollektiv de boede i sammen. Billedet her er fra sommeren 2008. Foto: Scanpix/arkiv

Efter en lang og glorværdig karriere i dansk film er den nu 76-årige Jens Okking pensionist. Han havde set frem til at nyde sit otium på plejecenteret Symfonien i Næstved Kommune.

Men det har udviklet sig til et mareridt. Jens Okking har blandt fået fjernet alle sine tænder på grund af svigtende pleje, kunne BT fortælle søndag.

- Jeg havde ikke regnet med at blive gammel på den måde, sagde Jens Okking.

Det har fået Avisen.dk's følgere på Facebook til tasterne.

Synd for Okking

Og her står nedskæringer, politikere, plejehjemsledelse og sundhedssystemet som helhed for skud.

"Synd for Jens Okking, efter et langt arbejdsliv at blive behandlet på den umenneskelige måde. Det har INGEN fortjent - heller ikke de tusindvis af andre menneske, som udsættes for det samme. De idioter i regeringen har travlt med at sikre sig selv og andre velbjergede, medens de skærer hårdt på alt andet, end deres eget. FØJ for et samfund, Danmark er blevet," skriver Lis.

Tage frygter for sin alderdom:

"For lidt bemanding og der sker fejl. Har set det masser af gange gennem et 5 måneders sygdomsforløb på sygehuse. Der er ikke tid til toiletbesøg, ble på. Kommer aldrig ud af sengen og bliver svagere og svagere. Jeg gruer for min alderdom som er tæt på."

Om hvad der kan være i vente, siger Ulla ganske kort:

"Har arbejdet indenfor sektoren i 42 år, ønsker ikke selv at komme på plejehjem."

Dårlig ledelse

Lene skyder med skarpt på ledelsen:

"Problemet er dårlige ledelser med deres loyalitet de forkerte steder. Det er dårlige politiske og økonomiske prioriteringer og fuldstændig tåbelig fokus på problemerne."

I den mørke sky af forargelse får Jens Okking også medlidende ord med på vejen, men Britta trækker en streg med sin kommentar:

"Forhåbentlig er det ikke antallet af Bodil-statuetter, der afgør, om kvaliteten af behandlingen er i orden. Der findes mange, mange mennesker, der bliver misrøgtet i det offentlige system. De skal alle behandles ordentligt, også selvom de ikke er hverken folkekære skuespillere eller kendiser på anden måde."

Kommune: Ked af situationen

Distriktschef i Næstved Kommune for ældrecenter nord, Sonja Müller, er ked af hele situationen og afviser, at det burde være nødvendigt for de pårørende at være over personalet.

- Når vi har aftalt med familien og beboeren, hvordan plejeforløbet skal være, så er det selvfølgelig vores ansvar. Og jeg kan heller ikke sidde her og garantere, at der ikke kan ske fejl, siger hun til BT.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.