Officielt: OB henter ny cheftræner

Superligaklubben OB har fyret Troels Bech og ansat Ove Pedersen. Resultaterne har ikke været gode nok.
Superligaklubben OB meddeler, at klubben har fyret cheftræner Troels Bech.
Superligaklubben OB meddeler, at klubben har fyret cheftræner Troels Bech. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Superligaklubben OB meddeler, at klubben har fyret cheftræner Troels Bech.

Seks point i løbet af sæsonens første ni kampe og en øjeblikkelig næstsidsteplads i Superligaen har ikke været tilfredsstillende.

Bech afløses af Ove Pedersen, der overtager ansvaret for den fynske fodboldstolthed frem til sommeren 2015. Det skriver OB i en pressemeddelelse.

- En vanskelig start på efteråret 2014 har betydet, at OB har besluttet at stoppe samarbejdet med klubbens hidtidige cheftræner, Troels Bech.

- Resultaterne i den første del af den nye sæson har ikke levet op til forventningerne, og derfor har sportsdirektør Jesper Hansen vurderet, at der skal nye kræfter til, lyder det i pressemeddelelsen.

Sportschefen takker Troels Bech for at have "ydet et stort arbejde i OB i en vanskelig tid".

- Siden han kom til klubben, har vi været igennem en stor tilpasning af økonomi og spillertrup, og det har naturligvis ikke gjort hans arbejde nemmere. I de seneste sæsoner har vi kæmpet i bunden af rækken, og sådan har vi også indledt den nye sæson.

- Det kræver et enormt stort arbejde og lægger et stort pres på både truppen og trænerteamet, og derfor har jeg vurderet, at vi har brug for nye kræfter og nye idéer for at komme på ret kurs igen, siger Jesper Hansen.

Valget er faldet på den rutinerede Ove Pedersen, der tiltræder på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2015.

- Ove er en meget erfaren træner, der har et stort indblik i Superligaen. Han vil komme til klubben med friske øjne og nye idéer, og jeg tror på, at han kan sørge for, at vi arbejder os fremad i tabellen.

- Der er gjort et rigtig godt forarbejde af Troels Bech, så Ove skal ikke ind og lave en masse om. Han skal arbejde videre med det, vores trænerteam har udviklet indtil nu. Ove har et godt taktisk blik samt evne til at sætte spillet op.

- Desuden er han en meget pragmatisk træner, der har vist et talent for at udnytte potentialet i en given trup, så jeg tror jeg, at han kan vende billedet, siger Jesper Hansen.

Ove Pedersen stod senest i spidsen for FC Vestsjælland. Han var med til at rykke Slagelse-klubben op i Superligaen - og til at overleve den første sæson. Tidligere har han stået i spidsen for klubber som AGF, FC Midtjylland og Esbjerg.

Ove Pedersens første opgave som OB-træner bliver et regulært bunddrama mod Silkeborg på lørdag på hjemmebanen i Odense.

Silkeborg er sidst i rækken med fire point, OB næstsidst med seks point. Esbjerg ligger lige over nedrykningsstregen med otte point.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.