Özlem Cekic: Vi kvinder er jo opdraget til at hjælpe folk i nød

Det overrasker ikke Özlem Cekic, at så mange kvinder aktivt hjælper de syriske flygtninge.
- Det er utroligt svært ikke at lade sig påvirke. Jeg føler også selv, at jeg må gøre noget personligt for at hjælpe de her børn og deres desperate forældre, fortæller Özlem Cekic.
- Det er utroligt svært ikke at lade sig påvirke. Jeg føler også selv, at jeg må gøre noget personligt for at hjælpe de her børn og deres desperate forældre, fortæller Özlem Cekic. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix

I aften kulminerer DR og TV 2's store fælles akutindsamling for Syriens flygtninge med et stort anlagt, direkte indsamlingsshow.

Det vil uden tvivl trække masser af seere - ikke mindst kvindelige. En ny undersøgelse viser nemlig, at kvinder i højere grad end mænd ønsker at hjælpe flygtninge.

Özlem Cekic, der har siddet i folketinget for SF, er ikke overrasket over, at så mange kvinder har brug for at hjælpe.

- Vi er jo opdraget til at hjælpe folk i nød. Allerede i daginstitutioner bliver vi styrket i, at vi er det køn, der hjælper og drager omsorg. Det ligger rigtig dybt i os, siger Özlem Cekic til Avisen.dk.

Hun mener desuden, at de mange stærke billeder i medierne af flygtningebørn og deres forældre går lige i hjertet på mange kvinder.

Imponerende og fantastisk

- Det er utroligt svært ikke at lade sig påvirke. Jeg føler også selv, at jeg må gøre noget personligt for at hjælpe de her børn og deres desperate forældre, fortæller Özlem Cekic.

Hun vil dog ikke ud med, hvordan hun personligt har hjulpet. Men glæder sig over at se, hvordan hjælpen kommer fra mange forskellige slags borgere.

- Det er folk i alle aldre og med forskellige politiske overbevisninger og køn, der hjælper. Det er imponerende og fantastisk at se, siger Özlem Cekic.

Landsforæder eller racist?

Hun er dog ked af at se, at der foregår en polarisering på de sociale medier, hvor folk der hjælper flygtninge og folk der ikke hjælper flygtninge bekriger hinanden.

- Dem, der vil hjælpe flygtninge, bliver kaldt landsforædere og dem, der ikke vil hjælpe, bliver kaldt racister. Det er meget bekymrende med dem dæmonisering, siger Özlem Cekic.

Hun frygter, at den nye situation med mange flygtninge vil skabe splittelse:

- Vi skal i stedet bygge broer. Både til flygtningene, men også til hinanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.