Özlem Cekic: DF-succes er venstrefløjens skyld

Stop med at tro, at DF’s valg-succes skyldes, at danskerne er blevet fremmedfjendske, lyder det fra SF-eren.
- Selvom det selvfølgelig er en let måde at fritage os selv fra ansvar. Så er det de andre, der er onde, og os, der er de gode. Det er på tide at stoppe dæmoniseringen af vælgerne! skriver Özlem Cekic.
- Selvom det selvfølgelig er en let måde at fritage os selv fra ansvar. Så er det de andre, der er onde, og os, der er de gode. Det er på tide at stoppe dæmoniseringen af vælgerne! skriver Özlem Cekic. Foto. Linda Kastrup/arkiv/Scanpix

Venstrefløjen skal se indad og erkende, at de har medansvar for, at Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen gik massivt frem ved det netop overståede folketingsvalg.

Det mener Özlem Cekic, der ikke blev genvalgt til Folketinget for SF ved valget for en uge siden.

På Facebook skriver hun, at der ”naturligvis er folk, der stemmer DF, fordi de vil have en endnu strammere flygtningepolitik”. Hun tror dog ikke på, at den store opbakning til DF ”alene er udtryk for, at alle danskerne er blevet racister:”

- Det er at forsimple årsagerne til valgresultatet. Jeg tror, at grunden til, at DF er blevet så stort først og fremmest skal findes hos os selv på venstrefløjen! skriver hun i et indlæg på Facebook, der er kommenteret og delt af en lang række danskere.

Dårlige sager er medskyldige

Özlem Cekic forklarer videre, at en række politiske sager har været medvirkende til vælgervandringen mod DF.

- Vi har haft en socialdemokratisk ledet regering. Men endte alligevel med at lave en række usolidariske reformer, hvor vi bl.a. tog fra bunden for at give skattelettelser til toppen. Samtidig med at vi solgte DONG. Og glemte at lytte til velfærdsarbejderne, der sagde fra over for topstyringen fra Christiansborg, skriver hun.

Det er derfor alt for bekvemt bare at kalde alle, der har stemt på DF, for racister.

- Selvom det selvfølgelig er en let måde at fritage os selv fra ansvar. Så er det de andre, der er onde, og os, der er de gode. Det er på tide at stoppe dæmoniseringen af vælgerne! skriver Özlem Cekic.

Jeg hører mange fra venstrefløjen sige, at DF er blevet så store, fordi danskerne er blevet fremmedfjendske. Sikke noget...

Posted by Özlem Cekic on 24. juni 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.