Øv: Pensionsskifte koster medarbejdere kassen

Samlet set er medarbejdere i en række firmaer gået glip af millioner af pensionskroner.
"Det er desværre langtfra altid tilfældet, at virksomheder gør det bedste for deres medarbejdere, når de skifter et pensionsselskab ud med et andet. Det er der adskillige eksempler på," siger Jørgen Svendsen, der er aktuar og adm. direktør i pensionsrådgivningsselskabet AFPR.
"Det er desværre langtfra altid tilfældet, at virksomheder gør det bedste for deres medarbejdere, når de skifter et pensionsselskab ud med et andet. Det er der adskillige eksempler på," siger Jørgen Svendsen, der er aktuar og adm. direktør i pensionsrådgivningsselskabet AFPR. Foto: Iris

Medarbejderne i Lego, Gyldendal og William Demant er samlet set gået glip af millioner af pensionskroner de seneste år. Det skriver Finans.

Virksomhederne flyttede medarbejdernes pensionsopsparinger fra henholdsvis PFA Pension og Topdanmark til Danica Pension og AP Pension for få år siden. Det har ifølge tal fra analyseinstituttet Morningstar kostet en typisk medarbejder med en opsparing på 1 mio. kr. i omegnen af 100.000 kr.

Tabet skyldes, at PFA Pension og Topdanmark har været bedre til at forrente pensionsopsparingerne end Danica Pension og AP Pension. Medarbejderne er desuden gået glip af afkastgarantierne på deres gamle pensionsordninger, som siden har vist sig at blive flere hundrede tusinde kroner værd.

Det møder hård kritik fra en pensionsekspert.

"Det er desværre langtfra altid tilfældet, at virksomheder gør det bedste for deres medarbejdere, når de skifter et pensionsselskab ud med et andet. Det er der adskillige eksempler på," siger Jørgen Svendsen, aktuar og adm. direktør i pensionsrådgivningsselskabet AFPR.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.