Øv! Nedtur for Magnussen i Formel 1-drama

Tyskeren Nico Rosberg begynder det sidste grandprix i pole position søndag. Han starter lige foran Hamilton.
Kevin Magnussen indleder også søndagens grandprix som nummer 11. Arkivfoto.
Kevin Magnussen indleder også søndagens grandprix som nummer 11. Arkivfoto. Foto: SOMMER JAN/free

Tyskeren Nico Rosberg har pole position, når Formel 1-kørerne søndag kører sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi. Det er hans pole position nummer 11 i sæsonen.

Den førende i VM-stillingen, Lewis Hamilton, starter som nummer to, mens Kevin Magnussen blev nummer 11 i kvalifikationen og missede den sidste kvalifikation for de 10 hurtigste kørere.

Danskeren indleder også søndagens grandprix som nummer 11.

De to Mercedes-kørere, som kæmper om VM-titlen søndag, var også igennem en spændende kvalifikation, hvor de helt til det sidste pressede hinanden. Lewis Hamilton lavede en fejl på sin sidste omgang, efter at tiden var udløbet, så han kunne ikke passere sin teamkammerat.

Kevin Magnussen havde kørt tredjehurtigst ved fredagens anden træning, men den position kunne danskeren ikke holde, da det gjaldt.

Begge McLaren-biler blev kaldt i pit, mens de var i gang med at sætte en tid. Beskeden til kørerne var, at man havde regnet benzinforbruget forkert, så de skulle ind at tanke.

Det kom til at koste for Kevin Magnussen. Hans teamkammerat Jenson Button blev nummer otte i kvalifikationen.

Lewis Hamilton fører VM-serien inden sidste afdeling, som giver dobbelt point. Den dobbelte pointgivning betyder, at Lewis Hamilton skal blive nummer to, hvis Nico Rosberg vinder, for at holde fast i førstepladsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.