ØV! Han vælger kvinder med de samme fejl som sin mor

Ofte vælger mænd kvinder, der fysisk ligner deres mor – men ikke nok med det, de vælger også kvinder ud fra, hvordan deres mor var i løbet af opvæksten.
Ja, den er god nok. Du ikke bare ligner hans mor fysisk, du minder muligvis også om hende mentalt.
Ja, den er god nok. Du ikke bare ligner hans mor fysisk, du minder muligvis også om hende mentalt. FOTO: Scanpix

Har du vrøvl med din mand – så tag et godt lang kig på din svigermor og tjek så, hvordan deres indbyrdes forhold er og har været i løbets af din partners opvækst.

Dét har en del at skulle have sagt, når det kommer til forholdet mellem jer, skriver Men’s Health.

Undersøgelser i Findland viser, at mænd ofte går efter kvinder, der fysisk ligner deres mor. Men selv samme undersøgelse viser også, at mor/søn sammenhængen ikke stopper her.

En mands forhold til kærester og partnere er i vid udstrækning afhængig af det forhold, han har til sin mor, forklarer Michael Kimmel, P.hD. og sociolog.

Sådan vælger du den rigtige mand

Hvis svigermor spiller en SÅ stor rolle, hvordan kan du så vide, hvilken slags mand (og mor) du skal gå efter?

Du skal simpelthen vælge en mand, der er vokset op med et følelsesmæssigt stærkt bånd til sin mor – så er han nemlig bedst i stand til at leve i et romantisk forhold, forklarer sociolog Michael Kimmel.

Er hans forhold til mor der imod distanceret og smertefuldt, vil han automatisk søge efter en kvinde, der giver ham samme følelse, siger William Pollack, Ph.d. fra Cambridge Health Alliance and Harvard Medical School og ekspert i unge mænd og kvinders adfærd.

Han vil nemlig søge efter at reparere det, der ikke funger eller fungerede med sin mor:

- Men det virker sjældent, pointerer William Pollack.

Derfor er begge eksperters råd, at mændene (dem med det dårlige forhold til deres mor) skal kigge efter, om de vælger kvinder, der giver dem samme ubrugelige følelse som deres mor. Og gør de det, skal de sadle om og finde det komplet modsatte.

Og kvinder, I skal lige holde et vågent øje med, hvordan jeres partners forhold er til svigermor. Måske har mange frustrationer og skuffelser rod i deres forhold.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.