Øv for de rige: Flere indbrud i Nordsjælland

Borgmester opfordrer borgere til selv at tage deres forholdsregler.
Indbrudstyvene er blevet mere flittige i Nordsjælland.
Indbrudstyvene er blevet mere flittige i Nordsjælland. Foto: Scanpix / Arkiv

16-17 indbrud hver dag i hele juli måned. Det er situationen i Nordsjælland, hvor antallet af indbrud siden slutningen af 2015 har været stigende. Samlet set blev der i Nordsjællands Politikreds begået 513 indbrud i juli i år mod 385 indbrud i samme måned sidste år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er flest indbrud i den østlige del af politikredsen fra Hellerup og nord på til Helsingør, men vi ser også mange indbrud langs med S-togsbanen og de større veje i Nordsjælland. Indbrudstyvene er meget mobile, siger politiinspektør Helge Holbek, Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

Han opfordrer borgerne til selv at forebygge og anbefaler Nabohjælp, hvor naboer hjælper hinanden med at holde øje.

Borgmester i Egedal Kommune, Willy Eliasen (V), der også er tidligere kriminalinspektør, er med i Nabohjælp på Baneringen i Stenløse, hvor han bor privat. Han har dog alligevel haft indbrud tre gange, oplevet tre indbrudsforsøg og tillige oplevet en tyv gå ind i sit hus og stjæle, mens han selv sad i haven og drak kaffe. Det seneste indbrud blev begået under EM-finalen i fodbold.

- Det rammer hårdt, når nogen har rendt ind og rodet i ens ting og rodet i ens senge, for det har de også gjort, siger Willy Eliasen til avisen.

Han tvivler ikke på politiets indsats, men opfordrer samtidig borgerne til tage egne forholdsregler og til at fotografere mistænkelige personer med kameraet i deres mobiltelefoner, hvis det kan ske uden at bringe sig selv i fare.

- De skal ikke gribe ind, men fotografere vedkommende og kontakte politiet, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.