Øv! Disse hverdags-vaner kvæler dit sexliv

Sex handler ikke kun om lækkert undertøj og frække sms’er, det begynder længe før det og har rødder i vores kedelig hverdag – Se, hvilke almindelige vaner, der slår vores sexliv ihjel.
Halter sexlivet? Kig din hverdag efter i sømmene, der er flere steder, du kan rette op.
Halter sexlivet? Kig din hverdag efter i sømmene, der er flere steder, du kan rette op. FOTO: Scanpix

- Folk tror, at seksuel sundhed handler om sygdomme og beskyttelse, men vores sexliv er også forbundet til vores generelle helbred, siger sexolog Eric Garrison til Prevention.

Du får altså ikke et sundt sexliv uden at kigge hele dit liv efter i sømmene. Her er et par af de ting, der kan slå dit sexliv ihjel.

1. Du får ikke nok søvn

Sover du dårligt om natten? Du er ikke alene, rigtig mange lider af søvnløshed og det går ud over flere aspekter af livet i den periode eller de mange år, det står på.

Når du er træt, udkørt, irritabel og i søvnunderskud er noget af det første, der ryger, dit sexliv.

2. Du lader din krop gå til

Hvis du forsømmer dig selv fysisk, vil det gå ud over dit sexliv. Du vil både få mindre lyst til sex og samtidig have mindre energi til det, når du endelig får taget dig sammen til at tage en omgang.

Når du er fysisk aktiv, stimulerer du dine lyster, forklarer Nicole Prause, P.hd. og stifter af Liberos Center, som behandler problemer forbundet med sexlyst.

- Hvis blot du går 30 minutter om dagen eller begynder at lave lidt yoga, vil du have bedre sex, end du havde før, tilføjer sexolog Eric Garrison.

3. Du har rod i soveværelset

Du har sikkert hørt det før, men dit soveværelse skal ikke bruges til legerum, kontor og rode-rum. Her skal du sove og her skal du have sex. Er der for meget rod og uorden, vil det gå ud over både din søvn og dit sexliv.

Sexolog Eric Garrison opfordrer til, at du indretter soveværelset til et rart rum, hvor lyst og glæde kan blomstre. Det sker ikke, hvis jeres børns aflagte legetøj fylder det meste. Sørg i stedet for en god belysning, pænt sengetøj, en god seng og lidt hygge på natbordet – gør det nemt af få lyst.

4. Du spiser forkert

Din kost spiller også ind, når det handler om sex. Du skal sørge for at få alle de vitaminer og mineraler, din krop har brug for.

Sørg for at spise en sund og varieret kost – og tænk så alligevel over, om du spiser for sundt og fiberrigt på de aftner, hvor du håber på at have sex. En mave, der er oppustet, rumler eller gør ondt, fordi bønner eller kål passerer tarmene, kan på ingen tid slå sexlysten ihjel.

5. Du drikker for meget

Hvis du har et stort forbrug af alkohol, kan det sagtens gå ind og påvirke din lyst til sex og evne til at præstere.

Få glas vin på en sjov aften i byen kan ofte være med til at sætte skub i tingene, men et mere jævn og konstant forbrug af alkohol har den modsatte effekt – det samme gælder ved rygning, som går ud over dine evner i sengen.

6. Du tilfredsstiller ikke dig selv

Enhver mand og kvinde bør tilfredsstille sig selv nu og da. Du skal mærke efter, hvad der er rart og bruge tid på at lære din krop at kende.

Det gør det ikke kun nemmere at navigere, når du har sex, men det tænder også en gnist i dig, som giver mere lyst.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.