Øv: Denne lidelse kan gøre din migræne værre

Lider du af allergi, så er der også en stor risiko for, at du også har hyppigere og værre migræneanfald end andre migrænikere, viser forskning.
Som om det ikke er surt nok i sig selv at have migræne, så bliver det faktisk værre, hvis du samtidig har allergi.
Som om det ikke er surt nok i sig selv at have migræne, så bliver det faktisk værre, hvis du samtidig har allergi. Foto: Colourbox

Det er desværre dårligt nyt for alle dem, der er så uheldige både at lide af allergi og migræne. Selvom forskerne i undersøgelsen American Migraine Prevalence and Prevention Study ikke har kunnet konkludere, om det er det ene, eller det andet der bærer skylden, tegnede der sig et klart billede af, at allergi og migræne er en ubehagelig kombination.

- Vi er ikke sikre på, om det er allergi, der skaber den øgede frekvens af hovedpine, eller om det er migræneanfaldene, der skaber symptomer på allergi hos patienterne. Men det, vi kan sige er, at hvis du har disse symptomer, så er du mere tilbøjelig til at have oftere og mere invaliderende hovedpine, siger Vincent Martin, der er professor i medicin ved University of Cincinnati. Det skriver Huffingtonpost.com

10 ting du ikke vidste om allergi: Læs mere på Søndag.dk

Mange migrænikere har allergi

I undersøgelsen indgik 6000 amerikanere, der alle led af migræneanfald. Heraf led to ud af tre også af en eller anden form for allergi, og blandt disse deltagere var hovedpinefrekvensen 33 procent større, end hos dem der blot led af migræne.

Desuden fandt forskerholdet ud af, at hvis allergien var af en mindre almindelig type, som fx parfume, vejrlig eller cigaretrøg, så var deltagerne endnu mere tilbøjelige til at få slemme og hyppige migræneanfald.

Manglen på søvn kan gøre dig allergisk: Læs hvorfor på Søndag.dk

Luftvejene er oversete

Forskerne bag undersøgelsen mener, at luftvejene generelt er oversete, når det kommer til behandlingen af migræne, men at forskningen tyder på, at man bør kigge nærmere herpå.

- Hvis allergi forværrer migræne, hvilket disse resultater antyder, så er det måske en vigtig tilgang at behandle allergi for at lindre hovedpine hos folk med begge lidelser, siger Richard Lipton, der er læge ved Montefiore Medical Center og Albert Einstein College of Medicine.

Her er fem overraskende grunde til migræne: Se dem på Søndag.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.