Østergaard angriber Thulesen: Opfinder konspirationsteorier

Den Radikale Morten Østergaard langer ud efter både Kristian Thulesen Dahl, Lars Løkke Rasmussen, Kristian Jensen og Mette Frederiksen.
Morten Østergaard (R) anklager Kristian Thulesen Dahl for at "opfinde konspirationsteorier".
Morten Østergaard (R) anklager Kristian Thulesen Dahl for at "opfinde konspirationsteorier". Foto: Scanpix/arkiv

Med blot en uge til den britiske EU-folkeafstemning, der kan sende Storbritannien ud af EU efter 43 år i det europæiske fællesskab og kickstarte en dansk debat om at følge efter, tager den radikale leder, Morten Østergaard, i torsdagens Berlingske bladet fra munden og langer kraftigt ud efter sine kolleger i DF, V og S for deres manglende støtte til det europæiske samarbejde.

Han retter ikke blot et hårdt angreb mod DFs leder, Kristian Thulesen Dahl, som han anklager for at være "uden format" i EU-politikken og for at "opfinde konspirationsteorier" efter at have "foregøglet" danskerne, at Danmark let kunne få en parallelaftale med EU om Europol efter et dansk nej ved folkeafstemningen om retsforbeholdet i december.

Han retter et mindst ligeså uforsonligt angreb mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Kristian Jensen (V) og Socialdemokraternes leder Mette Frederiksen, som, han finder, har gjort Kristian Thulesen Dahl "en tjeneste ved at gå skepsissens ærinde".

"Løkke og Frederiksen går blot den populistiske vej og taler EU ned og går Thulesens ærinde," siger Morten Østergaard til Berlingske.

Forelagt kritikken siger udenrigsminister Kristian Jensen til Berlingske: "Jeg tror, jeg har en mere realistisk vurdering end Morten Østergaard af, hvad EU tilbyder af fremragende goder men også udfordringer, som vi bliver nødt til at adressere."

Og fra DF-leder Kristian Thulesen Dahl lyder det: "Hvis ikke Morten Østergaard vil anerkende, at det er et helt forandret EU, vi står over for, hvis en tæt partner som Storbritannien melder sig ud, så ser han ikke realiteterne i øjnene."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.