Ønsker du et bedre liv? Én ting der kan ændre det hele

Drømmer du om et bedre og sjovere liv, så er der én ting som stenstensikkert vil hjælpe dig i den rigtige retning og det er ikke at pakke din kuffert, stikke af og rejse jorden rundt.
Begynd med dig selv.
Begynd med dig selv. Foto: Colourbox

Du skal ændre din attitude. Du kan ønske dig alle mulige ændringer i dit liv og brokke dig over alt det dårlige, der sker for dig og alt det gode, der ikke sker for dig, men det bliver først bedre, når du laver et seriøst tjek af dig selv, skriver oprah.com.

Der er ikke noget nemmere end at forestille sig at livet ville være bedre, hvis ikke du var nødt til at flytte for at få drømmejobbet, hvis ikke din kæreste sagde nej til at bo sammen lige nu, eller hvis ikke dine børns bedsteforældre boede så langt væk. Faktisk er brok en hel sport i sig selv, og det har fået professor, debattør og forfatter til blandt andet bogen Bad Feminist, Roxane Gay til at kigge nærmere på netop det:

-Indimellem virker det som om, at brok er det sande fællesprog mellem mig og mine venner. Vi er alle utilfredse med noget.

De kendte viser tatoveringen frem. Se billederne på billedbladet.dk


Hun og vennerne har altid noget, de kan brokke sig over og det er efterhånden gået op for den anerkendte debattør, at det har utrolig mange kvinder:

-Brok tillader os at anerkende det uperfekte, uden at vi behøver at ændre noget – det får os til at svælge i det. Vi har alle store ideer om, hvad livet ville være, hvis blot vi have det, eller gjorde det eller boede der. Måske bygger vores brok bro mellem det enorme gab, som er mellem disse fantasier og virkeligheden.

Vil du virkelig gøre noget ved det
En ting er brok, men noget andet er at ændre sit liv, og som Roxane Gay påpeger, så vil de færreste faktisk ændre ret meget i deres liv. De vil bare brokke sig. Det er derfor ikke altid omstændighederne i livet, der skal ændres for at få det bedre. Det er din attitude.

Se hvilken kendt dansker der blev ramt af endometriose. Læs mere på Søndag.dk

 

Men hvorfor?

-Brok tilbyder dig måske en form for lettelse, men det samme gør accept. Der findes ikke noget perfekt sted. Der findes ikke et perfekt liv. Det vil altid være noget at brokke sig over.

Ved kun at fokusere på det dårlige, så risikerer du at gå glip af de små lyspunkter, der altid er i livet. Find en måde hvorpå du kan sætte pris på de omstændigheder, du faktisk lever under. Det gode ved at dine børns bedsteforældre bor langt væk er, at så kommer svigermor ikke på besøg hver søndag og roder i jeres vasketøj, fordi I da trænger til hjælp. Og nyd den tid du bor alene uden en mand, for livet sammen med en mand giver helt andre store udfordringer. 

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.