Økonom: Banken knuser unges bolig-drømme

Unge går med boligdrømme, viser ny undersøgelse. Flere end otte ud af ti unge drømmer om at købe egen villa, ejerlejlighed eller anden bolig i fremtiden. Men det bliver svært, vurderer ekspert.
Unge drømmer om at købe egen bolig i fremtiden, men mange vil ikke få den drøm opfyldt, mener ekspert.
Unge drømmer om at købe egen bolig i fremtiden, men mange vil ikke få den drøm opfyldt, mener ekspert. Foto: Scanpix

Villa, rækkehus eller ejerlejlighed - sådan lyder drømmen for mange unge. Otte ud af ti unge drømmer om at købe ejerbolig i fremtiden, skriver mx.dk.

Flere end otte ud af 10 unge mellem 18 og 27 år drømmer om at købe hus eller anden ejerbolig, mens kun fem procent ser sig selv som lejere, når voksen- og familielivet for alvor skal skydes i gang. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Danske Bank og Home.

Nemmere sagt end gjort
I dag er det kun 59 procent af danskerne, der bor i en ejerbolig, og i København er det kun 22 procent af de 30-39-årige. Og en stor del af de unge med store boligdrømme vil blive skuffede, mener boligøkonom Curt Liliengren fra Boligøkonomisk Videnscenter.

"Det er et tegn på succes at være ejer. Mange unge har formentlig også et billede af, at det lykkelige familieliv udfolder sig i et hus med sortglaserede tegl og børn, der leger på plænen. Men mange vil få et realitetschok, når de tropper op i banken og får et nej," siger Curt Liliengren.

Kilde: mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.