Øjenvidne i Nice: Alle løb og græd

Et øjenvidne fortæller, hvordan han så hulkende mødre bære deres børn, mens de løb væk fra angrebsstedet i Nice.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Bastilledag i Frankrig blev hurtigt til et mareridt, da en hvid lastbil sent om aftenen pløjede direkte gennem menneskemængden, der var samlet på havnepromenaden i Nice for at se fyrværkeri.

Vidner har fortalt til flere medier, at føreren af bilen kørte i zigzag - sandsynligvis for at han kunne ramme flest muligt - og affyrede adskillige skud, før han selv blev skudt og dræbt af politiet. For et af øjenvidnerne, Andy Shaw, gik det ikke op for ham, hvad der skete med det samme.

- Jeg gik i den retning, som lastbilen kom fra. Jeg gik imod den og drejede ned ad en sidegade. Jeg hørte en masse hamren og skrigeri, og alle løb forbi mig, så jeg begyndte at løbe. Min kone blev meget, meget bange, og vi løb begge to. Vores lejlighed lå lige rundt om hjørnet, en gade væk, siger han.

- Vi kunne høre sirener hele aftenen. Folk løb, og der var soldater for enden af gaden, der stoppede folk fra at gå ned af vejen. Det var ret rystende, for at være ærlig. Jeg så en mand, der løb og hulkede og græd. Og vi så mødre, der bar deres babyer, grædende og skrigende og råbende. Mødre, der løb i skjul. Det var forfærdeligt.

84 mennesker døde i angrebet og mange er sårede og i kritisk tilstand. Fransk politi har identificeret føreren af lastbilen, som en 31-årig fransk-tunesisk mand født i Tunesien. Han var i forvejen kendt af politiet i forbindelse med blandt andet tyveri og vold, men han var ikke kendt af den franske efterretningstjeneste.

Den franske præsident har kaldt angrebet for et terrorangreb.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.