Øg jobchancen: Send din ansøgning på dette tidspunkt

Lad være med at vente til sidste øjeblik med at få den ansøgning afsted. Du risikerer, at den slet ikke bliver læst.
28 procent af de rekrutteringsansvarlige mener, at chancen for at blive indkaldt til samtale er større, jo før man sender sin ansøgning
28 procent af de rekrutteringsansvarlige mener, at chancen for at blive indkaldt til samtale er større, jo før man sender sin ansøgning Colourbox

Det kan godt være, der står en deadline i jobopslaget. Men den skal ikke tages alt for bogstaveligt, for 53 procent af virksomhederne indkalder ansøgere, før fristen er udløbet.

Det viser en undersøgelse, som CA a-kasse har foretaget blandt 705 medlemmer, der har ansvar eller medansvar for rekruttering af nye medarbejdere i de virksomheder, hvor de er ansat.

- Set fra arbejdsgivernes stol, hvorfor så vente? Ansættelsesprocessen er lang nok i forvejen og det vælter ind med ansøgere. Derfor begynder mange at sortere i ansøgningerne og indkalder til samtaler, inden fristen er udløbet, siger Signe Grønfeldt Senger, der er karrierekonsulent i CA a-kasse.

Derfor anbefaler hun at få sendt ansøgningen afsted så hurtigt som muligt. 28 procent af de rekrutteringsansvarlige mener, at chancen for at blive indkaldt til samtale er større, jo før man sender sin ansøgning.

- Hvis man har fundet 20 egnede kandidater blandt de første 200 ansøgere, så har man rigeligt at vælge imellem, og så er der ikke meget incitament for at indkalde flere. Jeg siger ikke, at det er umuligt, men det kræver mere at trænge igennem til en samtale, jo senere du søger, siger hun.

Men det behøver ikke at være den samme dag, som jobbet bliver slået op.

- Lav din research og skriv en ordentlig ansøgning og et CV, der er målrettet jobbet, og send ansøgningen i løbet af et par dage – så er du stadig med i opløbet, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.