Odense støder Sønderjyske af isligaens førsteplads

De forsvarende mestre fra Sønderjyske tabte topkampen på egen is mod Odense Bulldogs, der er nyt tophold.
Sønderjyske måtte fredag afgive førstepladsen i Metal Ligaen til Odense Bulldogs. Der er ikke så meget at juble over som i april, hvor sønderjyderne vandt DM-titlen (billedet).
Sønderjyske måtte fredag afgive førstepladsen i Metal Ligaen til Odense Bulldogs. Der er ikke så meget at juble over som i april, hvor sønderjyderne vandt DM-titlen (billedet). Foto: Korsgaard Jan/POLFOTO

Odense Bulldogs overtog fredag førstepladsen i Metal Ligaen med en udesejr over Sønderjyskes tophold.

De fynske gæster vandt med 4-1 foran godt 3000 tilskuere i Vojens.

De forsvarende mestre fra Sønderjyske var bagud i størstedelen af kampen på egen is, efter at Lukas Lundvald Nielsen bragte Odense i front efter små 10 minutter af første periode.

Amerikanske Cory Quirk fik udlignet for værterne i begyndelsen af anden periode, men blot halvandet minut senere var gæsterne igen foran.

Dale Mitchell scorede til 2-1 for fynboerne, og canadieren var også med i opspillet til 3-1-målet, da han assisterede italienske Anthony Aquino.

I slutfasen hev Sønderjyske sin målmand ud for at bringe sig i overtal, men det gav bagslag. Simon Grønvaldt kunne således cementere Odenses flotte sejr et minut før tid.

Selv om Odense Bulldogs har spillet to kampe færre end Sønderjyske, så overtager fynboerne ligaens førsteplads med 38 point efter 18 kampe. Sønderjyske har 37 point for 20 kampe.

Der var fuld spillerunde fredag, hvor Herning Blue Fox vandt 8-5 over Esbjerg Energy. Frederikshavn White Hawks slog Rungsted 3-2, mens Aalborg tog en sikker sejr på 5-0 ude over bundproppen Gentofte.

Rødovre Mighty Bulls og Herlev mødes i aftenens sidste kamp.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.