Observatør: Luftangreb dræber 30 ved IS-post

Et olieraffinaderi under Islamisk Stats kontrol er blevet angrebet af international koalition. 30 meldes dræbt.
En gruppe militante fra Islamisk Stat i Syrien. Søndag har en international koalition angrebet bevægelsen fra luften ved et olieraffinaderi. 30 personer skulle være dræbt i angrebet. Arkivfoto.
En gruppe militante fra Islamisk Stat i Syrien. Søndag har en international koalition angrebet bevægelsen fra luften ved et olieraffinaderi. 30 personer skulle være dræbt i angrebet. Arkivfoto. Foto: AP/AP

Den amerikanskledede koalition mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har søndag slået til mod et olieraffinaderi, der er under de militantes kontrol.

Ifølge Rami Abdulrahman, direktør for eksilgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, er 30 mennesker blevet dræbt af luftangrebet, der fandt sted i Syrien nær den tyrkiske grænse.

Det er angiveligt arbejdere på olieraffinaderiet og IS-soldater, som har mistet livet.

Raffinaderiet ligger nordøst for byen Tel Abyad ikke langt fra Tyrkiet, oplyser Abdulrahman.

Islamisk Stat har taget kontrol over store dele af Syrien og Irak og erklæret områderne en del af deres grænseoverskridende kalifat.

I det nordlige og østlige Syrien har de militante kontrol over en række olierige områder, som har været med til at finansiere gruppen.

I november skønnede FN, at Islamisk Stats indtægter fra olie lå på mellem 846.000 dollar til 1,6 millioner dollar om dagen.

Ifølge Pentagons vurderinger er olie dog ikke længere IS' vigtigste indtægtskilde. Vestlige diplomater anslår, at det skyldes luftangreb mod olieinstallationer og et dyk i de globale oliepriser, som har påvirket det sorte marked, hvor Islamisk Stats olie sælges.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.