Observatør: 50 islamister dræbt ved Kobani

Islamisk Stat lider store tab under voldsomme kampe ved Kobani, siger syrisk observatørgruppe.
Det seneste døgns kampe ved den syrisk-kurdiske by har kostet mindst 50 militante livet, vurderer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder
Det seneste døgns kampe ved den syrisk-kurdiske by har kostet mindst 50 militante livet, vurderer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder Foto: Jake Simkin/AP

Mindst 50 militante fra Islamisk Stat er dræbt under det seneste døgns kampe ved den syrisk-kurdiske by Kobani.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger kamphandlingerne i landet.

Hvis oplysningerne holder stik, er der tale om nogle af de værste tab for Islamisk Stat, siden islamisterne i september indledte deres angreb på Kobani få kilometer fra grænsen til Tyrkiet.

Mindst fem af de dræbte var folk, der deltog i selvmordsangreb. To af dem var med til at angribe en grænseovergang, som forbinder Kobani med Tyrkiet.

Andre 11 islamister døde under kampe med de kurdiske styrker ved grænseposten, mens Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ikke gør rede for omstændighederne ved de øvrige tab.

Observatørgruppen fortalte lørdag, at Islamisk Stat var trængt ind i Tyrkiet og havde angrebet grænseposten herfra, men den oplysning er ikke bekræftet fra anden side.

Islamisk Stat iværksatte sit angreb i september i håb om at sikre sig kontrollen over Kobani og lange stræk af den syrisk-tyrkiske grænse.

På et tidspunkt var byen ved at blive løbet over ende, men det blev forhindret, da amerikanske kampfly blev sat for at bombe Islamisk Stats stillinger i området, og de kurdiske styrker med Tyrkiets accept fik forstærkning fra kurdiske soldater fra Irak.

Lige nu kontrollere kurderne og Islamisk Stat hver sin halvdel af byen.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.