Obamas talsmand: Vi hører om kemiske angreb i Syrien

Organisationen for forbud mod kemiske våben melder løbende om angreb med kemiske våben i Syrien.
Talsmand for Det Hvide Hus fortæller, at USA er klar over, at der løbende kommer meldinger om fortsat brug af kemiske våben i Syrien.
Talsmand for Det Hvide Hus fortæller, at USA er klar over, at der løbende kommer meldinger om fortsat brug af kemiske våben i Syrien. Foto: Carolyn Kaster/AP/AP

Den amerikanske regering får løbende "troværdige" efterretninger om, at styret i Syrien fortsat bruger kemiske våben i angreb.

Styret i Syrien med præsident Bashar al-Assad i spidsen har lovet at udlevere alle landets lagre af kemiske våben, og den proces blev meldt afsluttet sidste sommer, blandt andet med hjælp fra et dansk fragtskib og et dansk krigsskib.

Internationale inspektører har dog siden fundet spor af sarin og nervegiften VX på et militært forskningscenter i Syrien.

Disse kemiske våben er ifølge inspektørerne ikke anmeldt til Organisationen for forbud mod kemiske våben, OPCW.

- Vi er bekendt med, at OPCW fortsat modtager troværdige påstande om anvendelse af kemiske våben i Syrien, siger Josh Earnest, som er talsmand for Det Hvide Hus.

- OPCW's forsøg på at dække disse huller og uoverensstemmelser i Syriens deklarering af kemiske våben er ikke blevet løst, siger talsmanden.

Assad accepterede at udlevere de kemiske våben, efter at USA vedholdende havde truet med at angribe Syrien i forlængelse af et angreb med saringas i en forstad til Damaskus.

Aftalen om udlevering af kemiske våben kom i stand med diplomatisk hjælp fra Rusland.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.