Obama vil stoppe kontroversiel homo-omvending

En omstridt terapiform, der søger at få homoseksuelle på "ret" hetero-kurs, bør stoppes, melder Det Hvide Hus.
Præsident Barack Obama støtter opfordring til at forbyde kontroversiel terapi, der skulle "kurere" unge mennesker for eksempelvis homoseksualitet.
Præsident Barack Obama støtter opfordring til at forbyde kontroversiel terapi, der skulle "kurere" unge mennesker for eksempelvis homoseksualitet. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Homoseksuelle eller transkønnede unge skal ikke udsættes for en kritiseret terapiform, hvor deres seksuelle orientering bliver forsøgt "omvendt".

Det er budskabet fra Det Hvide Hus, efter at den 17-årige transkønnede Leelah Alcorn begik selvmord, da hendes forældre tvang hende i terapi for at få ændret hendes opfattelse af, at hun var en pige fanget i en drengekrop.

I en skriftlig udtalelse skrevet af præsident Barack Obamas seniorrådgiver Valerie Jarrett lyder det, at præsidenten i denne uge vil opfordre til, at alle terapiformer, der har til formål at "kurere" de unge, bør stoppes. Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer som svar på en underskriftsindsamling mod den kontroversielle behandlingsform, der benyttes af nogle konservative organisationer og religiøse læger.

På tre måneder har 120.000 mennesker skrevet under på opfordringen, skriver The New York Times.

- Vi deler jeres bekymring om de potentielt ødelæggende konsekvenser, terapien kan have for unge transkønnedes, bøssers, lesbiskes og biseksuelles liv. Som et led i vores mål om at beskytte den amerikanske ungdom vil denne regering støtte tiltag, der søger at forbyde brug af konversionsterapi til mindreårige, lyder det i meddelelsen.

Leelah Alcorn kom på mange amerikanske læber, da hun tog livet af sig selv i december. Forinden havde hendes forældre taget hende ud af skolen og isoleret hende i et forsøg på at "gøre hende til dreng igen", skriver The New York Times.

- De overvældende videnskabelige beviser tydeliggør, at konversionsterapi, især når det praktiseres på unge, hverken kan forsvares medicinsk eller etisk og kan gøre stor skade, siger Obamas rådgiver ifølge Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.