Obama ventes at blæse til storangreb på Islamisk Stat

I nat toner Obama frem på tv-skærmene. I en tale til nationen vil han sige, at USA vil ødelægge Islamisk Stat.
Den amerikanske præsident, Barack Obama, taler i nat til nationen. Det er en tale, der ventes at handle om USA's kamp mod terrorisme.
Den amerikanske præsident, Barack Obama, taler i nat til nationen. Det er en tale, der ventes at handle om USA's kamp mod terrorisme. Foto: Evan Vucci/AP

De amerikanske tv-seere og andre, der er vågne, kan mandag klokken 02.00 høre USA's præsident, Barack Obama, gøre rede for sine planer i den videre kamp mod Islamisk Stat.

En embedsmand i hans administration siger til nyhedsbureauet Reuters, at Obama i sin tv-transmitterede tale vil varsle, at han vil "bruge enhver mulighed inden for amerikanske magtbeføjelser" til at ødelægge den militante bevægelse.

Obama vil tale om terror, eller rettere kampen mod terror.

Han vil forsikre amerikanerne om, at regeringen i forbundshovedstaden, Washington DC, gør alt, hvad der er i dens magt, for at holde amerikanerne sikre og trygge efter massakren i Californien i onsdags. Her blev 14 mennesker dræbt og 21 såret af den amerikanskfødte Rizwan Farook og hans pakistanske kone, Tashfeen Malik.

Skyderiet på plejecentret i San Bernardino efterforskes af FBI som et terrorangreb.

Embedsmanden siger, at Obama vil fortælle sine landsmænd, hvad han og myndighederne har gjort siden terrorangrebet i den franske hovedstad, Paris, 13. november.

Det var her, at terrorister fra Islamisk Stat dræbte 130 mennesker og sårede hundredvis.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.