Obama og Merkel mødes over øl og hornmusik

Den økonomiske krise i Grækenland var på dagsorden, da Barack Obama og Angela Merkel mødtes på tomandshånd søndag i forbindelse med det igangværende G7-topmøde i Tyskland.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Barack Obama og Angela Merkel mødtes i Krün i Tyskland over en traditionel øl-frokost i forbindelse med G7-topmødet, men også andre vigtigere emner kom på bordet.

Den amerikanske præsident og den tyske forbundskansler er enige om, at den græske regering skal gennemføre reformer og skabe grobund for varig vækst, siger Obamas talsmand Josh Earnest.

Den amerikanske præsident håber ifølge sin talsmand, at EU-landene får løst lånekrisen i Grækenland uden at udløse for stor bølgegang på de finansielle markeder.

Grækenlands nuværende låneprogram udløber med udgangen af juni. Det ventes, at grækerne har brug for et nyt lån for at forhindre en statsbankerot.

Men den siddende regering med premierminister Alexis Tsipras i spidsen nægter at acceptere de betingelser, som de internationale långivere stiller. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Maibritt Schulz

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.