Nyttig viden: Rene vinduer giver lavere varmeregning

Ja, det lyder tosset, men er dine vinduer beskidte, vil det ikke kun mindske dit udsyn, det vil også gøre din varmeregning højere.
Erik Peitersen giver gode råd til at hold din varmeregning nede. 
Erik Peitersen giver gode råd til at hold din varmeregning nede.  FOTO: Scanpix

Er dine vinduer fyldt med støv, utøj og snavs, vil du gøre din varmeregning unødvendig høj. Det forklarer Erik Peitersen, der er kendt fra tv som gør-det-selv-mand, i Århus Stiftstidende:

- Skidt og snavs har det med at snige sig ind i alle mulige og umulige kroge mellem ramme og karm, og det kan faktisk godt forhindre vinduet i at lukke tæt, så varmen fiser ud.

Du skal altså i gang med karkluden og det varme vand, hvis du vil holde dit hus mere tæt her i den kolde tid.
related="1"]

Svamp i karmen

Holder du dine vinduer og karme rene, vil du samtidig skabe god gennemgang for ventilation og vandafløb.

Det er vigtigt, at netop det fungerer optimalt, for ellers kan fugten sætte sig som svamp og råd i vinduet. Er vinduerne først begyndt at rådne, går der ikke lang tid, før du skal ud og investere i nye vinduer, forklarer handy manden. 

Når du er i gang med rengøringen af dine vinduer, kan du i samme omgang lige så godt tjekke hængsler og tætningslister langs karmen. De skal helst lukke tæt til, og gør de ikke det, skal du rette op på det problem, for ellers er der endnu en risiko for, at du får råd og svamp i dit hjem.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.