Nyt våben fælder narko-billister: Flere sigtes

Politiets narkometer til at teste narkopåvirkede billister virker helt efter hensigten.
Alene i Frederikssund, Halsnæs og Egedal Kommuner har Nordsjællands Politi i perioden fra den 1. august til den 30. september i år anholdt og sigtet 34 bilister for at køre påvirket af stoffer.
Alene i Frederikssund, Halsnæs og Egedal Kommuner har Nordsjællands Politi i perioden fra den 1. august til den 30. september i år anholdt og sigtet 34 bilister for at køre påvirket af stoffer. Foto: Scanpix arkiv

Siden Nordsjællands Politi begyndte at teste bilister med narkometer, er der sket en markant stigning i antallet af sigtelser i sager om kørsel under påvirkning af narkotika.

Alene i Frederikssund, Halsnæs og Egedal Kommuner har Nordsjællands Politi i perioden fra den 1. august til den 30. september i år anholdt og sigtet 34 bilister for at køre påvirket af stoffer. I samme periode sidste år lød det tal på bare seks sigtelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et rigtig godt arbejdsredskab, der gør arbejdet meget nemmere for betjentene, konkluderer Henrik Laugesen, efterforskningskoordinator ved Nordsjællands Politi på Station Vest, der dækker de tre nævnte kommuner.

Lige så begejstret er Rådet for Sikker Trafik.

- Narkometret er et rigtig godt tiltag. Alene i Nordsjællands politikreds mistede 11 personer livet og 199 kom til skade i trafikken sidste år, og hvis man vil have det tal længere ned, skal man have pillet de bilister ud af trafikken, som for eksempel kører påvirket af stoffer, siger pressechef iRådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen til Frederiksborg Amts Avis, og fortsætter:

- Vi ved, at omkring 99 procent af alle ulykker i trafikken skyldes menneskelig adfærd, så politiet skal have stor ros for at have fokus på netop narkobilister, for det sender også et stærkt budskab om, at man skal lade være med at køre med narko i blodet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.